Szabadidő

Egyvalaki biztosan nem lesz ott Harry herceg esküvőjén

Ahogy mi is megírtuk, a brit herceg eljegyezte barátnőjét, Meghan Markle-t. Az eljegyzés híre már önmagában nagy port kavart és akkor még nem beszéltünk a herceg ezt követő megjegyzéséről.

Harry herceg az édesanyja, Diana hercegnő ékszereiből készült gyűrűvel jegyezte el Meghan Markle-t, a hír pedig futótűzként tarolta le a bolygót. A menyasszony személye ugyanis több szempontból megosztja a világot: eleve amerikai, amit nem néznek jó szemmel a brit királyi család környékén. Emellett egyszer már elvált, egyébként színésznőként dolgozik, legismertebb szerepét a Suits című sorozatban kapta.

Harry herceg és Meghan Markle Trump-mentes esküvőt szeretne (Fotó: Getty Images)

Meghan Markle nem oldja meg a rasszizmust

A félvér Markle-től sokan azt várták, hogy eljegyzésével enyhülhetnek a faji előítéletek, amelyek nem kis részben járultak hozzá a Brexit megvalósulásához. Azonban, ahogy több brit és amerikai lap újságírói is rámutattak: Barack Obama hiába lett az USA első színesbőrű elnöke, a faji feszültségek csak fokozódtak a 44. elnök meg-, majd újraválasztását követően is.

Ha pedig már Obamánál tartunk, a leköszönt politikus és felesége Michelle Obama biztosan ott lesznek a hercegi pár esküvőjén, amelyet jövő tavasszal tartanak. Obamáék régóta jó viszonyban vannak Harry herceggel, ahogy bátyjával, a trónörökös Vilmossal is.

Nem úgy Donald Trump, jelenlegi amerikai elnök, aki az eddigi értesülések szerint nem szerepel a meghívottak névsorában. Az amerikai US Weekly értesülései szerint, bár a herceg nyilvánosan keveset beszél erről, de „nem rajong” a 45. elnökért.

„Harry szerint az amerikai elnök komoly fenyegetést jelent az emberi jogokra nézve” – írta a lap egy, a herceghez közeli forrásra hivatkozva.

Nem a jövőbeni férj az egyetlen, akinek problémája van Donald Trumppal. A leendő hercegné, Meghan Markle többször fogalmazott már meg kritikát az elnökkel szemben, akit nőgyűlölőnek nevezett, és azt mondta, ha elnökké választják, elköltözik az országból.

Emlékezetes, hogy Donald Trump ellen hevesen tiltakoztak a britek, amikor Theresa May miniszterelnök meghívta Nagy-Britanniába. Akkor kétmillióan jelezték, hogy részt fognak venni valamilyen Trump-ellenes demonstráción. Ez valószínűleg így lenne akkor is, ha az amerikai elnök a hercegi pár esküvőjére érkezne az országba. A királyi család pedig valószínűleg nem szívesen látná a demonstrálókat az esküvő környékén, ezért sem valószínű, hogy Trump meghívást kapna a ceremóniára.

Az amerikai elnök személyét övező biztonsági előírások valószínűleg csak még jobban bonyolítanák a szervezést, így a brit biztonsági szolgálatok feltehetően maguk sem rajonganának az ötletért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top