Szabadidő

Brexit: elkerülik a munkavállalók Nagy-Britanniát

Az elmúlt évek alatt folyamatosan csökkent a Nagy-Britanniába tartó uniós bevándorlók száma, és a tendencia nem állt meg. A csökkenő migráció miatt munkaerőhiány kezd kialakulni a szigetországban.

Az elmúlt négy évben nem volt olyan alacsony a bevándorlók száma Nagy-Britanniában, mint az elmúlt egy esztendőben. Az elmúlt egy évben 230 ezer fő érkezett az országba, miközben a Brexit előtti évben még rekordnak számító, 336 ezres migrációs többletről számolt be a brit statisztikai hivatal.

A Portfolio úgy tudja, az Európai Unióból érkező bevándorlók száma folyamatosan csökken, a nettó migráció 43 százalékkal, 107 ezerre esett vissza. Ellenben 28 ezerrel nőtt a kivándorlók száma, a vizsgált időszakban 123 ezren hagyták ott Nagy-Britanniát, ami 2008 óta a legmagasabb adat.

A korábbi évekhez képest alacsonyabb számok megnehezítik a vállalatok életét, hiszen nem találnak elegendő dolgozót a már egyre inkább munkaerő-hiányos környezetben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top