Szabadidő

Elcsöndesülhet a Margitsziget

No nem arról van szó, hogy a szökőkút ne zenélne többet, hanem arról, hogy zajrendeletet alkothat szerdán a Fővárosi Közgyűlés a sziget nyugalma érdekében.

Szerdán egy olyan rendeletjavaslatot is tárgyal majd a Fővárosi Közgyűlés, amely szabályozná a margitszigeti szabadidős létesítmények és köztéri tevékenységek zajterhelését – írja az Ittlakunk.hu.

Az előterjesztés szerint a zajvédelmi szabályok elősegítik a Margitsziget csendes, pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas, alapvetően pihenő-, közparki jellegének megőrzését, továbbá javítja az egészség megóvásának környezeti feltételeit.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A tervezet szerint

  • jövő márciustól kulturális célú létesítmény naponta 10 és 24 óra között, sport vagy más létesítmény 10 és 22 óra között használhatna csak hangosító berendezést;
  • sportlétesítmény szabadtéri területén 10 és 23 óra között, alkalmi rendezvény esetében 9 és 20 óra között lehetne hangosító eszközt használni;
  • a Margitsziget területén hangosító eszköz használata nélküli, de zajhatással járó tevékenység szabadtéren legfeljebb naponta 10 és 22 óra között lenne végezhető.
  • A korlátozások megsértése esetén a főjegyző jogosult eljárást indítani és bírságot kiszabni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top