Szabadidő

Mégis csak ott lesz Magyarország a labdarúgó-vb-n

Igaz, hogy a nemzeti tizenegynek nem sikerült a kijutás a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra, viszont az Oltalom Sportegyesület válogatottja sikerrel kvalifikálta magát a vb alatt megrendezett Football for Hope Festivalra.

Több mint száz csapat közül került be azon kevés közé az Oltalom Sportegyesület válogatottja, amelyek lehetőséget kaptak arra, hogy a 2018-as labdarúgó-világbajnokság alatt megrendezett Football for Hope Festivalon részt vegyenek. Ennek fényében elmondhatjuk, hogy Magyarország is ott lesz a jövő évi labdarúgó-világbajnokságon, amelyet 2018. június 14. és július 15. között tartanak meg Oroszországban.

Az OSE felnőttek és gyerekek életét teszi teljesebbé a futball segítségével. Rendszeres edzéseik által mélyszegénységben élő, hajléktalan emberek, javítóintézetben élő, illetve menekült fiatalok kapnak lehetőséget arra, hogy a sport és szociális szolgáltatásaik (álláskeresés, nyelvoktatás) segítségével formálhassák sorsukat.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 2005-ben indította útjára a Football for Hope mozgalmat. Mára a szervezet legfontosabb programjává nőtte ki magát, amely pénzügyi, természetbeni és informális támogatást biztosít olyan civil kezdeményezéseknek, amelyek a labdarúgáson keresztül szeretnének előremutató társadalmi változásokat elérni.  

„2017-ben 6 nemzetközi bajnokságon álltak pályára magyar mezben sportolóink, a Homeless World Cupon idén már 12. alkalommal szólt nekünk a himnusz. Nagy öröm számunkra, hogy 2018-ban újabb világeseménnyel bővíthetjük nemzetközi szerepléseink sorát” – mondta Rákos András, az Oltalom Sportegyesület elnöke.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top