Szabadidő

A sakkvilágbajnokság új logójáról egyszer még lehet, szexpózt neveznek el

A 2018-as sakkvilágbajnokság londoni rendezői bemutatták az esemény hivatalos látványtervét, többek között az új logót is. Az embléma nagyon jól néz ki, de valóban elég megosztóra sikerült, többek között Polgár Zsuzsa sakkvilágbajnokunknak sem tetszik az ötlet.

A „Shuka Design” csapata által kreált logóról ugyanis a sakk jut utoljára az embernek az eszébe, a legtöbben a két egymásba fonódó, fekete-fehér sakkjátékosról inkább egy Káma-szútrából kifelejtett pozícióra asszociálnak. Vélhetően a szervezők is tudják, mire vállalkoztak, ugyanis elmondásuk szerint az embléma „trendi és megosztó”.

Annyira megosztó, hogy a világ legjobb sakkjátékosai közül sem tetszik mindenkinek, Polgár Zsuzsa szerint például a logó kétértelmű, és emiatt a gyerekeknek kifejezetten nem való. David Smerdon sakkmester is sajnálja, hogy a grafikusok nem csak viccelődtek az új emblémával. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top