Szabadidő

Ezeket a zenéket hallgattuk idén a legtöbbet

Nagy meglepetés nincs az év legnépszerűbb számát tekintve, de mielőtt lelőnénk a poént, szaladjunk gyorsan végig 2017 legnagyobb slágerein.

Ahogy az lenni szokott, év végére minden, magára valamit is adó, zenével foglalkozó oldal, magazin, tévé- és rádióműsor összegyűjtötte az idei év legnagyobb durranásait, mi pedig ezekből mazsoláztunk a teljesség igénye nélkül, hogy azért a szilveszteri buliba mindenki odaérjen akkor is, ha nekiáll mindet meghallgatni.

Harry Styles – Sign of the Times

A One Direction nevű fiúbanda sajnálatos módon szétesett, a rajongók pedig azzal vigasztalódhatnak, hogy a srácok nekiálltak egyre-másra szólóalbumokat kiadni. Nem volt ez másként Harry Styles esetében sem, akinek debütáló szólóalbumáról szólt ez a nóta, nem is kevésszer: május 8. óta több mint 257 millió alkalommal játszották le az alábbi klipet.

Lady Gaga – The Cure

Ehhez képest kifejezetten gyengén teljesített a pop eklektikus nagyasszonyának, Lady Gagának a Chainsmokers által inspirált The Cure című alkotása, mivel „csak” 36,5 milliószor pörgették a YouTube felhasználói. Azért a három és fél magyarországnyi hallgatóval sem kell szégyenkeznie, főleg, hogy több mint négy éve ez volt az első dala, amely elérte a Big Top 40 első helyét.

Ed Sheeran – Shape Of You

A bársonyos hangú énekes hosszú idő után tért vissza új zenével, a Shape of You című száma pedig mindössze két nap alatt több mint 13 millió emberhez jutott el, miután január 30-án feltöltötte a YouTube-ra. Most, az év vége előtt pár nappal pedig már a hárommilliárdos (!) hallgatottságot közelíti, így bármiben fogadunk, hogy Sheeran a jövő évi listákon is ott lesz.

Miley Cyrus – Malibu

A botrányhős énekesnőnek, úgy tűnik, kezd benőni a feje lágya, mivel ma már nem meghökkentő ruháival és vad partizásával hívja fel magára a figyelmet, hanem olyan számokkal, mint például a Malibu. Ha ilyen lesz Miley Cyrus új stílusa, valószínűleg jelentős tömegek csatlakoznak majd amúgy sem szűkös rajongói táborához.

Katy Perry feat. Skip Marley – Chained To The Rhythm

Katy Perry is hosszabb kihagyás után robbantott új slágerével, amelyet idén február óta közel félmilliárd ember hallgatott rongyosra. Az énekesnő alkotótársa ezúttal a reggae-legenda Bob Marley unokája, Skip Marley volt.

Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean

Perry azonban feltűnik az év egy másik nagy durranásában is, ugyanis Pharrell Williams és Big Sean társaságában Calvin Harrisnek segítettek be a Feels című dalban. 

Ezt a számot pedig már csak azért is meg kell említenünk, mert ez volt az, amely júliusban letaszította trónjáról az idei év abszolút győztesét, ami nem volt más, mint…

Luis Fonsi feat. Daddy Yankee – Despacito

Bár figyelembe véve, hogy a Despacitót január 12. óta a Föld lakosságának nagyjából kétharmada hallotta (4,5 milliárd lejátszás YouTube-on), kétség sem férhet hozzá, hogy 2017-nek abszolút ez a szám volt a himnusza. Más kérdés, hogy sokan értetlenül állnak a faék egyszerűségű mediterrán sláger előtt, hiszen a Despacito még Enrique Iglesias életművében is erősen a B oldalas, futottak még típusú nóták közé tartozik, de 4,5 milliárd ember nem tévedhet. Azért reméljük, 2018-ban ennél valami ütősebb nóta lesz a „mindent vivő”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top