Szabadidő

Rózsaszín kerekesszéket kapott a lebénult lábú kutya

Egy rejtélyes sérülés miatt nem tudja használni hátsó lábait a kutya.

A 11 hónapos kölyökkutya, Kanuk ugyanolyan vidám, élettel teli és energikus, mint a többi, korabeli társa. Szeret játszani, futkosni, ugrándozni, csak egy kicsit lassabban teszi a többieknél, mert a két hátsó lába lebénult egy rejtélyes sérülés következtében. Az őt vizsgáló állatorvosok szerint Kanuknak megsérülhetett a gerince régebben. Bár az állapota várhatóan nem fog romlani szerintük, azért egy esetleges műtétet javasoltak neki. 

Ahhoz, hogy megvédje a lábait sétálás közben, Kanuk kötött cipőket kapott rájuk, az őt megmentő önkéntesek ötlete volt. Később még tovább mentek az ötletelésben, és a Facebookon érdeklődtek, nem tud-e valaki olyan eszközt, ami segítene Kanuknak a gyorsabb közlekedésben. Végül a mansfield-i Állatkórházból jelentkezett egy nő, Amy Countryman, hogy segítsen a kutyának. A kórházban egy azóta beteg kutyus gazdája otthagyott egy kis, kerekes szerkezetet, amit fel lehet csatolni az állat testére, ezt kapta meg Kanuk.

Kanuk láthatóan nagyon élvezi a rózsaszín „tolószék” adta segítségét. Az eb azóta megkezdte a vízterápiát is, ami segít izmai megerősítésében sőt, már megpróbált ráállni a lábára és kocsija nélkül, egyedül lépéseket tenni. Már csak egy szerető családot kéne találni neki, hogy Kanuk boldogsága teljes lehessen.

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top