Szabadidő

Diétára fogták a duci sünt

Úgy tűnik, a karácsonyi eszem-iszom nem csak az embereknél okoz problémákat.

Egy vadvilági kórház Izraelben szigorú diétára fogta a túlsúlyos sünöket, valamint testre szabott edzéstervvel állt elő a számukra. A Tel-Aviv közelében lévő Ramat Gan Safari Állatkert munkatársai azt mondják, hogy egyre több elhízott sünt találnak, mert túl sok ételt piszkálnak ki és esznek meg a kukákból.

Legutóbb, a múlt hónapban, Shermant találták meg, a sünit kórházba kellett szállítani, mer már járni is alig bírt. Az orvosok szerint a lábaival minden rendben volt, viszont az állat a veszélyes túlsúly kategóriájába tartozó 1,6 kilót nyomott az átlagos 600-900 gramm helyett.

Az állatorvosok szerint Sherman túlságosan kövér ahhoz, hogy azonnal visszamenjen a vadon élő társaihoz, mert a kövér sündisznók nem tudnak gyorsan mozogni vagy labdába gömbölyödni, hogy megvédjék magukat a vadonban. Shermannek tehát először le kell adnia a súlyfeleslegét folyamatos testmozgással. A kicsinek most nem éppen nevezhető jószág már 120 grammot fogyott, nyáron tervezik visszaengedni a vadonba.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top