Szabadidő

15 év után került elő az elkóborolt macska

A chip mentette meg a másfél évtizede elkóborolt kandúr életét.

Egy brit nő, Jan 2002-ben költözött össze új férjével, Peterrel. A macskája, Winston ezek után nem sokkal eltűnt. A házaspár érthető módon már feladta a reményt, hogy egykori kedvencüket viszontláthatják még. Tavaly karácsony előtt azonban kaptak egy telefonhívást, miszerint megtalálták a 15 éve eltűnt kandúrt.

Az igencsak leharcolt állapotban lévő kóbor cicust gazdái otthonától 35 mélföldre, Launcestonban találták meg állatbarátok. Bevitték egy helyi állatorvoshoz, aki leolvasta a macskában lévő chipet, így jutott hozzá a tulajdonos adataihoz. Winston életét a chip mentette meg, hiszen ha nincs benne, akkor nem csupán a gazdáit nem találják meg, de rossz állapota miatt valószínűleg elaltatták volna.

Jan és Peter természetesen elmentek Winstonért, és kifizették a borsos állatorvosi költségeket is.

A bársonytalpúnak ezután nem lesz lehetősége kóborolni, ugyanis nagyon gyenge, így a szabadba már nem fogják kiengedni, hátralévő életét szobacicaként éli majd le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top