Szabadidő

Rendőröket gyalázó zene szólt a rendőrségi rádiókon

Az ismeretlen tettesek egy amerikai rapbanda ugyancsak szókimondó szövegű számát sugározták a rendőrségi frekvencián.

Az eset Új-Zélandon történt, múlt pénteken, ahol a zsaruk arra figyeltek fel, hogy szolgálati rádióikon egyszer csak felcsendült az N.W.A. 1988-as botrányszáma, a Fuck tha Police.

Az Otago Daily Times értesülései szerint ráadásul mindez akadályozta a rendőrség munkáját is, ugyanis emiatt csak késve tudtak értesíteni egy kifejezetten fegyveres elkövetőkre szakosodott nyomozócsoportot, miután egy autós fegyvert fogott egy társára a közeli autópályán.

„Az eset miatt emberek kerültek veszélybe – mondta a lapnak Kelvin Lloyd, a helyi rendőrök parancsnoka. – Nem kérdés, hogy ha ilyesmi történik, az késlelteti a kollégák munkáját.”
A dal a pénteki napot követően a hétvégén, majd hétfőn is felhangzott. Lloyd szerint az elkövető nem egy hivatalos rendőrségi rádiót használt, mivel nem észlelték, hogy hiányozna a szolgálati készletből, ez viszont azt is jelenti, hogy jóval nehezebb lesz megtalálni az elkövetőt.

„A rendőrségi rádiók megzavarása közveszély okozásának minősül, ami akár egy évig terjedő börtönbüntetést vonhat maga után” – figyelmeztetett a parancsnok.

Az N.W.A. ezzel a számával az amerikai feketék ellen irányuló rendőri túlkapások ellen tiltakozott a nyolcvanas évek végén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top