Szabadidő

Furcsa fényeket videóztak Las Vegas felett

Egészen különleges látványban volt részük azoknak, akik tegnap este az amerikai nagyvárosban tartózkodtak.

Las Vegas az USA szerencsejáték-fővárosa, ezt nagyjából mindenki tudja. Emellett azonban minden évben itt rendezik a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai szakvásárát, a Consumer Electronics Show-t (CES) is.

Ilyenkor a techvilág színe-java gyűlik a nevadai sivatagba, és se szeri, se száma a látványos demóknak, bemutatóknak és kapcsolódó performanszoknak.

Valószínűleg az utóbbi kategóriába tartozik az alábbi két videón is látható különlegesség, amelyhez az egyébként mostanában komoly gondokkal küzdő Intel processzorgyártó munkatársai 250 drónt programoztak be egy kis légi balett kedvéért.

A drónok táncára az egyik legismertebb és legjellegzetesebb vegasi épület, a Bellagio luxusszálloda és kaszinó hatalmas szökőkútja felett került sor. A Bellagio gyakori vendég a hollywoodi filmekben is: az Ocean’s Eleven című kasszasikerben például ennek a hotelnek a széfjébe tört be George Clooney és Brad Pitt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top