Szabadidő

Hol rontotta el az FBI és a CIA? Izgalmas sorozat készül 9/11-ről

The Looming Tower címmel készít minisorozatot A szolgálólány meséjét is gyártó Hulu arról, hogy mi vezetett 9/11 tragédiájához. Oszáma bin Láden felemelkedése és az FBI valamint a CIA közötti kemény nézeteltérések is terítéken lesznek a tízrészes sorozatban.

A Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyvén alapul a Hulu készülő sorozata, a  2001. szeptember 11-i terrortámadásokat új megvilágításba helyező The Looming Tower. A mindössze tízrészes sorozatot február 28-án mutatják be a streaming szolgáltató oldalán.

Az Oscar-jelölt Dan Futterman (Foxcatcher, Hatalmas szív) forgatókönyvéből születő széria küldetése, hogy rendszerezze, mi vezethetett az al-Kaida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozatához, bemutatja Oszama bin Laden felemelkedését, valamint az FBI és a CIA közötti nézeteltéréseket, az információ-visszatartásból fakadó feszültségeket.

A főszerepben Jeff Danielst láthatjuk, aki az al-Kaida és Oszama bin Laden után nyomozó John O’Neill FBI-ügynököt játssza. O’Neill is a Word Trade Centert ért támadás áldozata lett, mert miután kirúgták az FBI-tól, ő lett a WTC biztonsági részlegének vezetője. 

A sorozatban fontos szerepet kap még a CIA korábbi vezére, akit Alec Baldwin alakít, valamint az FBI azon kevés ügynökeinek az egyike, aki arab származású volt abban az időben. A Tahar Rahim alakította főnyomozó, Ali Soufan számos kiemelten fontos terrorellenes akcióban vett részt, a New Yorker 2006-ban úgy írta őt le, mint az embert, aki a legközelebb állt ahhoz, hogy meggátolja a 9/11-es merényleteket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top