Szabadidő

Legjobb barátja váltotta valóra az agydaganatos nő legnagyobb vágyát

Courtney-t 24 éves korában diagnosztizálták agydaganattal, élete legnagyobb küzdelmében pedig kutyája, Clyde volt az egyik legnagyobb segítsége. Vele kapcsolatos lett a legnagyobb vágya is.

Courtney Gessford ma már 28 éves: túl van több kör kemoterápián és célirányos sugárkezelésen is. Sőt! Közvetlenül a diagnózisa után volt egy komoly műtétje is, amikor eltávolították a jobb agyféltekéjén lévő citrom nagyságú daganatot. A fiatal lány a Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, élete legnehezebb időszaka ez, amiben a legnagyobb segítséget a családján és barátain kívül kutyája, Clyde jelentette.

„Már attól jobban éreztem magam, ha a közelemben volt” – meséli Courtney, majd hozzáteszi, legjobb barátnőjével, Marisszal sokat töprengtek azon, vajon ha egy kutyának ilyen jó hatása volt rá, milyen lenne, ha egy egész szobányi kiskutya venné őt körbe. „Elkezdtük egymásnak küldözgetni azokat a videókat, amiket a neten találtunk, és amikben különböző embereket leptek meg egy rakás kiskutyával. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer nekem is részem lesz ilyesmiben.”

Pedig ez történt. Igaz, ehhez Courtney barátnőjének, Marisnak fél évig szervezkednie kellett. „Egy ideje már próbálkoztam a környékbeli menhelyeken a kérésemmel, mire a sacramentói állatmenhely igent mondott. Vállalták, hogy a gondozásukban lévő összes kiskutyát Courtney rendelkezésére bocsátják egy délutánra, a gyógyulása érdekében.

Az eseményre végül január 7-én került sor. „Maris csak annyit mondott nekem, hogy kényelmes, játszós ruhába jöjjek, de azt nem, hogy miért. Az odafelé vezető úton még a szememet is bekötötte, így tényleg csak akkor esett le, mi történik velem, mikor már a kiskutyákat adták a kezembe” – mondja Courtney, aki úgy érzi, ez a különleges alkalom nemcsak örömet csempészett az életébe, hanem sikerrel felhívta a figyelmet a menhelyi állatokra és az agytumorra is.

Íme, a megható videó Courtney egyik legszebb napjáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top