Szabadidő

Miskolcon kis híján ráépítették a farsangi vásár bódéit a villamossínekre

Nagyban tart a készülődés Miskolcon a farsangi fesztiválra, amelynek az árusító bódéit már fel is építették. A gond csak az, hogy olyan közel állnak a faházak a villamossínekhez, hogy hajszál híján elsodorja őket a jármű.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tette közzé a Facebookon azt a videót, amelyen jól látszik, hogy a belvárosi farsangra felhúzott fabódék veszélyesen közel állnak a villamossínhez.

A felvételen egy miskolci Skoda villamos visszapillantó tükröt helyettesítő monitorján követhetjük nyomon, ahogy a szerelvény elhalad a pavilonok mellett. Látható, hogy nemcsak a villamos mellett kötelezően szabadon tartandó térbe, hanem a jármű űrszelvényébe (a járművek akadálytalan, biztonságos áthaladásához szükséges terébe) is belelóg a házikók teteje.

A VEKE megjegyzi, hogy ugyan a fesztivál ideje alatt ezen a szakaszon villamospótlókkal oldják meg a közlekedést, de a farsangig még több mint egy hét van hátra, és mindaddig utasokat szállítva száguldanak el a bódék mellett a villamosok (a valóságban a videón látottnál lényegesen gyorsabban).

Kiemelt kép: MTI Fotó: Balázs Attila

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top