Szabadidő

Tudd meg, mikor tér vissza a hó és a kemény fagy!

A következő napokban többször lesz erős a szél, de marad az enyhe időjárás, helyenként +14 fokos maximumokkal. A hét második felében azonban ismét téliesebbre fordul az idő, és kapunk ám mindenből: esőből, havas esőből és hóból egyaránt.

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után általában napos idő valószínű, csak északkeleten lesz eleinte még több a felhő, és ott reggel, délelőtt kisebb eső még előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Megélénkül, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +4 fok között alakul, de a szelesebb helyeken 5 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Kedden szakadozott felhősáv vonul át, többórás napsütés mellett gyengén vagy közepesen felhős égkép lesz a jellemző. Helyenként futó zápor esetleg előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szerdán többnyire közepesen felhős lesz az ég, délen várható a több napsütés. Estig nem valószínű csapadék, este azonban az északi megyékben gyenge eső már előfordulhat. A déli, délnyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

Csütörtökön, február első napján erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: estig eső, estétől azonban előbb a Dunántúlon, majd a főváros tágabb környékén is egyre több helyen átválthat a halmazállapot havas esőre, ra. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél is erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Pénteken a nap első felében borult lesz az ég, de délután nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább csak délkeleten várható csapadék: eső, havas eső, hó vegyesen. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Arról, milyen időnk lesz a következő hétvégén, a Kiderül oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top