Szabadidő

3-as metró: decemberben már át is adhatják a felújított állomásokat

December végén akár már át is lehetne adni a 3-as metróvonal északi szakaszának felújított alagútját és állomásait.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere szerint várhatóan decemberben kezdődhet el a 3-as metróvonal északi szakasza felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása.

December még nagyon messze van,  jelenleg a vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások. Az alagút tisztítási, mosási munkáit elvégezték már, akárcsak a próbaszigetelés-javításokat, ezeknek folyik a kiértékelése, és megkezdődött a régi tűzjelző rendszer bontása is.

Az utolsó, menetrend szerinti szerelvény indul Újpest-központ végállomásról Kőbánya-Kispest felé a 3-as metróvonal felújítása megkezdése előtt 2017. november 3-án. Az Újpest-központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az állomások felújításáról szólva Tarlós közölte, folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása. A főpolgármester közölte, hogy még mindig nincs meg a kivitelező a középső és a déli szakasz felújítására, a részvételi felhívás február elején jelenhet meg, eredményes eljárások esetén a szerződéskötés júliusban várható.

A főpolgármester közölte azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti majd, hogy tizenharmadik helyszínként a Kálvin téren is épüljön lift a mozgáskorlátozottak segítése érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top