Szabadidő

A nap, amikor levetkőzött egész Budapest

Képeket mutatunk, nincs rajtuk semmi különös, legfeljebb annyi, hogy normális esetben nem készülhettek volna el március közepe előtt. Csakhogy 2018-at írunk, és nincs többé normális eset. Fotók a januári tavaszból.

Most őszintén, ránézésre mikor készülhetett az alábbi kép?

Fotók: Neményi Márton

Tavaly március közepe-vége, ugye? Esetleg április? (Na jó, április közepén pont nem, hiszen akkor esett a hó.) Vagy szeptember vége, október eleje? Nem talált: a kép – húsz másikkal együtt – hétfőn készült, mármint most hétfőn, január 29-én. Azaz hagyományosan a tél leghidegebb időszakában. (A foga fehérje, ugye.) Az előrejelzés szerint 12-13 fokra lehetett számítani, végül lett az 14 is, persze árnyékban, ami azt jelenti, hogy kora délután, a napon pulcsis-széldzsekis idő volt. A keményebbeknek, mint az a galériából is kiderül, simán pólós.

Január 29-én.

Oké, nem szeretnénk túldramatizálni a helyzetet, elvégre ez egy nagyon jó nap volt (megint: lásd a galériát!), plusz láttunk már télen melegfrontot (igaz, ekkorát nagyon ritkán). Az utóbbi évek időjárási anomáliáival (mint a már említett áprilisi hó), a globális felmelegedésről szóló hírekkel együtt azonban mégsem túl vidám a helyzet: ez mind annak a jele, hogy nem kell távoli kontinensek híreit böngészni, hogy szembesüljünk a jelenséggel, elég csak kimenni az utcára. Abban, hogy a folyamat valós, és hazánkat is érinti, már teljes a tudományos konszenzus, éppen ezért – sovány vigasz, persze – különösen szórakoztató a globálisfelmelegedés-tagadók zavarát nézni, amikor olyan helyzettel szembesülnek, mint a hétfői.

A budapestiek persze ettől függetlenül kihasználták a helyzetet, igaz, sokan nem tudták, hogyan öltözzenek. Ők aztán inkább levették a téli dzsekit, és hagyták, hogy melegítse őket a nap anélkül. A Margitsziget – itt készültek a képek – pedig konkrétan megtelt tavaszi szerelmes párokkal, tényleg már csak a rügyek hiányoztak.

Katt a képre!

Megnézem
Összes kép (19)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.