Szabadidő

Havazni fog a hétvégén, most menj el itthon síelni a családdal!

Már péntekre több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás miatt. Szombaton napközben ugyancsak többfelé várható csapadék, elsősorban hó formájában.

12 óra alatt öt centiméter friss hó hullhat pénteken Somogy, Veszprém és Zala megyékben. Az OMSZ honlapja szerint péntek délutántól a Dunántúlon nyugati és északi részén, illetve estétől általában az északi országrészben az esőt egyre inkább havas eső, majd pedig havazás válthatja fel. Szombat reggelig  tapadó hó főként a magasabban fekvő területeken, illetve nyugaton várható. A havazás ugyanezeken a területen szombaton is folytatódhat, a hegyvidéki területeken akár 10-15 cm hó is hullhat. Ha valaki azt tervezi, hogy elmegy egy hétvégére mozogni valamelyik hazai síterepre, annak érdemes szombaton útra kelnie. Hazai síterepekről itt olvashatsz bővebben.

Éjszakai síelés itthon, az eplényi pályán.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kevésbé lesz fehér a táj délen, délkeleten: ott péntek este és szombatra virradó éjszaka a záporok mellett esetleg zivatar alakulhat ki. Ha havazik is, általában akkor is inkább olvadni fog síkvidéken, de a csapadék intenzitása függvényében pár centiméter vizes hó megmaradhat. Szombat estére északkeletre szorul vissza az intenzívebb csapadék. Este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top