Szabadidő

Kékestetőn már 17 centis a hó, a jövő héten újabb havazás jön

A legvastagabb hótakaró a hegyekben alakult ki, de az előrejelzések szerint jövő héten akár a síkvidékeken is lehet jelentősebb hó.

A szombati nap folyamán kisebb és nagyobb intenzitással havazott vagy még mindig havazik azokon a területeken, amelyekre az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt. 

Vastagabb hótakaró a hegyvidékeken alakult ki, Kékestetőn 17 centiméteres hóréteget mértek.

Síkvidékeken jellemzően néhány centiméteres a hóvastagság, emellett többfelé alakult ki hólepel, illetve hófolt.

A havazás miatt szombatra kiadott figyelmeztetéseket kora este majdnem mindenhol visszavonták. Már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Az intenzív csapadék zónája egyre inkább a keleti, északkeleti területekre korlátozódik. Ott még vegyesen eső, havas eső és hó egyaránt eshet.

Vasárnap hajnalban, reggel keleten még lehet helyenként gyenge eső, havas eső, havazás. Napközben már csak helyenként alakulhat ki futó hózápor, és több órára a nap is kisüt. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul, de a kevésbé felhő, havas tájakon ennél hidegebb lesz. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Jövő hét szerdán egy mediterrán ciklon, valamint a hidegebb idő hatására akár síkvidéken is kialakulhat jelentősebb hótakaró.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top