Szabadidő

Cuki kutyaként játszik a fóka – videó

Egy amerikai férfi három évtizede látogatja kedvenc állatkertjét, azonban csak nemrég fedezte fel, hogy milyen játékos teremtmények a fókák.

John Aravosis immár 30. éve rendszeres látogatója a washingtoni Smithsonian National Zoonak, viszont csak most szembesült a tengeri állatok játékos természetével.

Még januárban töltötte fel YouTube-ra az alábbi videót, miután megfigyelte, hogyan reagálnak a fókák a látogatókra.

Konkrétan az történt, hogy az egyik fóka követni kezdte az egyik ember ujját, ahogy végighúzta a medence üvegfalán. Sőt, a mozdulat végén még egy elegáns fordulót is bemutatott. Ezután pedig egy apró botra kezdett el mutogatni az orrával, ami számára elérhetetlenül az üvegfal túloldalán hevert a földön.

Aravosis megfogta a botot, és eldobta a fal mentén, az ablak másik oldala felé. A fóka pedig – akárcsak egy parkban sétáltatott kutyus – követte a bot útját, végül odaérve egy újabb perdüléssel jelezte, hogy „megtalálta” a kincset.

A férfi ezután újra kipróbálta, hogy a másik irányba is elhajítja a botot, a fóka pedig ismét lecsapott, megismételve a korábbi koreográfiát.

„Eddig a hétig azt hittem, hogy a fókák gyors úszók, és ennyi” – mondta a digitális kommunikációval foglalkozó Aravosis. „De ha az ember megtalálja a megfelelő fókát, akkor rájön, hogy úgy is lehet velük játszani, mint egy kutyával. Erre tegnap jöttem rá, és nagyjából két órán át játszottunk a fókával. Végül ma visszamentem, és ennek az eredménye látható a videómon.”

John Aravosisnak ezúton is köszönjük, hogy a szívmelengető felvételt megosztotta az internet közönségével. A fókának pedig egy hatalmas uszonypacsit küldünk a kiváló produkcióért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top