Szabadidő

Téli olimpia: betett az időjárás két olimpiai számnak

Először a férfi lesiklást kellett elnapolni, majd a női hódeszkások slopestyle-versenyének selejtezőjét törölték a téli olimpián.

A kedvezőtlen időjárás miatt nem tudták megrendezni vasárnap a női hódeszkások slopestyle-selejtezőjét a phjongcshangi téli olimpián.

A nagy szél miatt előbb halasztották, majd törölték a trükkös akadályverseny két kvalifikáló futamát a Bogvang Phoenix Havas Parkban. A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint nem lesz selejtező, hanem hétfőn, a döntőben az egész mezőny elindulhat, és mindenki kétszer csúszhat le.

A nap során korábban a férfi lesiklást kellett elnapolni, ugyancsak az erős szél miatt. A szervezők akkor meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy vasárnap nem lehet megrendezni a játékok egyik klasszikusának tartott számot, amelyben Kékesi Márton révén magyar induló is van. Később a Nemzetközi Síszövetség bejelentette, hogy a pótlás 15-én, csütörtökön lesz, az aznapra kiírt férfi szuperóriás-műlesiklás pedig péntekre, a tartaléknapra tolódik.

A gyorsasági számoknak otthont adó Dzsongszonban helyenként óránként 72 kilométeres szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni, mivel a versenyzők több mint 100 kilométeres sebességgel száguldanak a lejtőn.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top