Szabadidő

Sütőtökön él a Down-szindrómával született kiselefánt

Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a Down-szindróma csak és kizárólag az embereket érinti, az igazság az, hogy a genetikai rendellenesség számos állatfajnál is jelentkezhet. Így például az elefántoknál is.

A napokban vírusszerűen kezdett terjedni egy kiselefántnak a videója, aki a gondozói szerint néhány hónapja Down-szindrómával jött a világra. A kis állat nevét nem hozták nyilvánosságra, jelenleg egy kifejezetten sérült, segítségre szoruló vadállatoknak fenntartott rezervátumban cseperedik, és gondozói segítsége nélkül valószínűleg már a születése után elpusztult volna.

A bébi ugyanis semmilyen más táplálékot nem hajlandó, és nem is tud elfogyasztani, csak a sütőtököt. Ezt viszont szerencsére igen jó étvággyal eszi, az egyik kiadós ebédjéről ráadásul szupercuki videó is készült, amit egymás után osztanak a netezők. Íme:

És, ha már Down-szindrómás állatok: a Goodfullness korábbi gyűjtése, amellett, hogy bizonyítja, valóban a legkülönbözőbb fajokat érintheti a rendellenesség, rávilágít arra is, hogy a Down-szindrómával élő állatok pontosan ugyanolyan cukik, mint társaik.    

down szindróma állatok videó

Kép forrása: Goodfullness

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top