Szabadidő

18+: Feminista irodalommal neveli klienseit a fekete domina

Egy chicagói domina hosszas interjúban mesél klienseihez fűződő viszonyáról, feminizmusról, de arról is, hogy őt is ugyanúgy zaklatják az utcán, mint bármelyik nőt.

Mistress Velvet néven fogadja vendégeit az a színes bőrű domina, aki feminista irodalmat, sőt, fekete nők által írt feminista irodalmat olvastat klienseivel, akik javarészt a felső-középosztályhoz tartozó, heteroszexuális fehér férfiak. A Huffington Post készített hosszabb interjút az úrnővel, amelyből kiderül, hogyan keveredett ebbe a világba, és hogyan alakította át a szexmunkát pszichológiai gyógyító módszerré.

Az úrnő feminista irodalommal „neveli” alattvalóit (Fotó: www.miss-velvet.com

Mistress Velvet néhány éve kezdett dominaként működni, mivel hiába dolgozott teljes munkaidőben, diplomás munkavállalóként, Chicagóban így sem tudott elég pénzt keresni ahhoz, hogy ne lebegjen a feje felett állandóan annak a réme, hogy egyszerűen kirakják az albérletéből.

„Egy ismerősöm akkor már hat éve csinálta ezt, és nagyon érdekesnek tűnt” – mesélte a domina az interjúban. „Kérdezgettem erről, és úgy éreztem, ez még vicces is lehet, ráadásul rengeteget kereshetek vele, szóval úgy gondoltam, belevágok. Először azért nem voltam túl jó benne…”

…az egyik kliensem nagyon kedves volt, mert az első pár alkalom után azt mondta: őszintén, belőled sosem lesz igazi domina – mert eleinte mindig bocsánatot kértem, ha megütöttem.

Idővel azonban beletanult, és megértette, hogy egy domina meglátogatásának milyen összetett pszichológiai háttere van.

„Itt biztonságban érezhetik magukat” – mesélte a főleg tehetős, fehér férfiakból álló klienseiről az úrnő. „A patriarchális világ ugyanis a férfiakat is komolyan befolyásolja – egy csomó helyzetben úgy érzik, hogy nem lehetnek alárendeltek. Ilyenkor eljönnek hozzám, ahol biztonságos környezetben fedezhetik fel a személyiségüknek azokat a részeit, amelyeket szégyellnek, vagy amelyeket a társadalom nem tekint eléggé »férfiasnak«. A társadalmi korlátok miatt sokuk úgy érzi, nem teljesedhet ki, ezért jönnek el hozzám.”

Színes bőrű nőként Mistress Velvet az egyik leginkább elnyomott társadalmi csoportba tartozik, ezért a klienseivel folytatott kapcsolatokra egyfajta terápiaként is tekint.

„Érzelmi szempontból jóvátételként élem meg az ilyen helyzeteket, főleg, mivel az ügyfeleim legnagyobb része heteroszexuális fehér férfi” – mondta a domina. „Sokat gondolkodtam a velük való kapcsolatomon, főleg, mert rájuk is hatással van. Rájöttem, hogy egy olyan platformhoz jutottam így, amelyben komoly befolyásom van rájuk. De csupán azzal, hogy lehetőséget adok nekik, hogy alárendelt szerepbe helyezkedjenek, még nem lehet igazán gyökeres változást elérni. Ezért stratégiát váltottam.”

Mistress Velvet munka közben: a dominákat (és rajongóikat) gyakran félreértik (Fotó: www.miss-velvet.com)

Mistress Velvet ezután fekete feminista szerzők írásait kezdte elolvasni a klienseivel. Elmondása szerint ezzel a módszerrel sikerült több ügyfelét is rádöbbenteni, hogy miközben a fekete nőket fetisizálják, közben ugyanúgy hozzájárulnak az elnyomásukhoz, mivel teljesen természetesnek tekintik a világban egyébként fennálló status quót, ahol a heteroszexuális fehér férfiak pusztán ezen tulajdonságok miatt jelentős előnyöket élveznek az élet számos területén.

„Az egyik ügyfelem néhány ilyen alkalom után elmondta, hogy azóta a fekete nőket is előreengedi az ajtóban” – magyarázta az úrnő. „Egy másik pedig civil szervezetet alapított, amelyen keresztül a chicagói egyedülálló fekete anyákat támogatja.”

Az úrnő arról is beszélt, hogy az utcán járva ugyanúgy szembesül a fekete nők által tapasztalt elnyomással, mint bárki más.

„Ha nem autóval megyek haza, zaklatnak az utcán” – mesélte Mistress Velvet. „Nagyon felkavaró érzés, főleg, ha előtte egy fél órával még az abszolút hatalom pozíciójában voltam, de az utcai ruhámban sétálva valaki beszól vagy egyenesen zaklatni kezd. Nem mondom, hogy minden férfit kedvem lenne megverni, de azt sem értem, miért nem tehetek meg két háztömbnyi távolságot anélkül, hogy zaklassanak.”

fuckthepainaway

A post shared by Mistress Velvet 🇬🇭 ☭ (@missvchicago) on

Az úrnő azt is elmondta, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem csak kiabál és parancsolgat az ügyfeleinek.

„Nagyon kimerítő tud lenni, mert sok felkészülést igényel egy-egy találkozó” – mondta a domina. „Természetesen érzelmi kapcsolat is kialakul a klienseimmel, ráadásul nem is teljesen természetes számomra, hogy végig domináns szerepben legyek. Ettől függetlenül persze élvezem, de sok munkával jár, sokkal többel, mint az emberek gondolnák.”

A szürke 50 árnyalata káros

Mistress Velvet azt is elmondta az interjúban, hogy A szürke 50 árnyalata című regény, illetve az abból készült film és folytatásai mennyire problémásak, és mennyi tévhitet terjesztettek el a BDSM világáról.

„Sokan azt gondolják, hogy éjjel-nappal bőrszerkóban vagyok, ami nem igaz” – magyarázta az úrnő. „Egyrészt nem is tetszik, és nagyon tud viszketni. A másik gyakori félreértés, hogy egy domina kizárólag rideg és távolságtartó lehet, plusz minden ok nélkül agyba-főbe veri a klienseit. Az igazság pedig az, hogy ehhez rengeteg tapasztalat és empátia szükséges, na meg rengeteg gyakorlás, hogy például a kötéllel úgy tudjak bánni, hogy az egyszerre etikus és biztonságos is.”

Mistress Velvet számára azonban a legfontosabb, hogy tartós változást érjen vagy indítson el. Ehhez pedig hosszú időre és természetesen mély bizalomra van szükség.

„A legjobb rész mindig az egyes találkozók után következik” – mesélt a kulisszatitkokról a domina. „Ahogy egyre jobban növekszik a bizalom köztem és a kliensem között, meg persze ha azt látom, hogy fejlődik a személyiségük, és önmagukról is új dolgokat tudhatnak meg. Nagyon megtisztelő érzés tudni, hogy ebben részem volt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top