Szabadidő

A lányom a maga útját járja (X)

A világhírű magyar szoprán, Rost Andrea lányával, Harazdy Eszterrel lép fel a 38. Budapesti Tavaszi Fesztiválon, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A koncert címe: „Anya-lánya, 2 hang, 2 lélek”. Andreát korábbi férje, Eszter édesapja, Harazdy Miklós kíséri zongorán.

A Kossuth-díjas énekesnő szebbnél szebb áriákat válogatott az április 19-i estre. Néhányat a pálya fontos állomásairól. Eszter elektronikus zenei kísérettel énekel, a zenei alapok létrehozásában ő is részt vett. Rost Andrea számára is meglepetés lesz egyik-másik szám, amelyekkel Eszter Berlinből érkezik.

Két autonóm személyiség jelenik meg a közönség előtt. „A lányom diplomás operaénekes, de elhatározta, hogy nem akar a nyomomba lépni. A klasszikus éneket ötvözi elektronikus zenével” – árulja el az énekesnő, hozzátéve: szívesen terelgetné a barokk felé lányát, mert kiválóak az adottságai. De: „Anyaként mindig fontos volt számomra, hogy ne telepedjek rá a gyerekeimre. Egyedül azt tartottam szem előtt, hogy boldog emberekké váljanak.”

Eszter és testvére, Máté érdeklődése, akárcsak Rost Andreáé, igen sokrétű: a fotózás, filmezés, a vizualitás több formája jelen van az életükben. A „gyerekeknek” tevőlegesen, Andreának most még inkább nézőként.  Új szerepeket tanul, a korábbiakat felfrissíti. „Mindaz, ami eddig megtörtént velem a pályámon, fantasztikus, álomszerű, de lehet, hogy még több is van előttem.” Az aktivitását egyre szélesebben fejti ki, művészeti alapítványt hozott létre, tervez egy zeneszerzői pályázatot. Szenvedélyesen érdeklődik a japán kultúra iránt. A távoli szigetországban a fellépései között például rendszeresen tart kurzusokat a Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválon.  

 

További információ a Budapesti Tavaszi Fesztivál oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top