Szabadidő

Lecsapta a biztosítékot Magyarország időjárása

Okozott problémát a havazás, ugyanis csaknem ezer fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás az országban. Viszont minden út járható. További havazást ígérnek.

Nem enged a téli időjárás, szerdán újabb havazás érkezik, elsősorban nyugaton. A kiderul.hu előrejelzése szerint ma borult lesz az ég. Napközben az ország északkeleti harmadán átmenetileg megszűnik a csapadék, nyugaton valószínű további havazás, másutt havas eső, eső, de a csapadék intenzitása mindenütt gyengül. Az északkeleti szél megélénkül, de nyugaton, majd estefelé északkeleten is megerősödik. Nyugaton gyenge hófúvás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, a Tiszántúl keleti felén lesz enyhébb az idő. Késő estére -2 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén egész nap borult lesz az ég, de északkeleten kora délutánig vékonyabb, időnként szakadozott felhőzet várható. Az ország északkeleti negyedén csapadék nem valószínű. Másutt havazásra számíthatunk – napközben délnyugat felől egyre nagyobb területre kiterjedően –, a Dél-Alföldön helyenként havas eső, eső is eshet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, előbbi területen hófúvások alakulhatnak ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható, de a Tiszántúlon 5, 7 fokra lehet számítani.

Minden út járható

A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy az országban nincs járhatatlan út, három településen, csaknem ezer fogyasztási helyen azonban szünetel az áramszolgáltatás.

Mukics Dániel elmondta: a Zalában Bakon 40, a Bács-Kiskun megyei Balotaszálláson 762, Harkakötönyben 132 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás. Bakon megcsúszott teherautó döntött ki egy villanyoszlopot, a másik két településen pedig a hó miatt letört ágak rongálták meg a vezetéket. A szolgáltató azt ígérte, hogy hamarosan kijavítja a hibákat.

Közölte azt is: kedden 48, éjféltől reggel 7 óráig 11 olyan esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, amelyeket a havazás okozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top