Szabadidő

Téli olimpia: 28 millió forint üti a markát a magyar gyorskorcsolyaváltó tagjainak

Bizonyára nem ezzel foglalkozik most a magyar férfi gyorskorcsolyaváltó, de a Napi.hu szerint 28 millió forintot kapnak majd a váltó tagjai fejenként a téli olimpián megszerzett aranyérem után, amihez életjáradék is jár majd idősebb korukban.

Mint ahogyan a nyári olimpiákon érmes sportolókat, úgy a téli olimpián érmet szerzőket is megjutalmazza az állam. Néhány éve már nincs különbség a téli vagy a nyári olimpián dobogóra álló sportolók javadalmazása között, aminek most nagyon örülhetnek a magyar gyorskocsolyaváltó tajgai, akik történelmi győzelmet értek el a phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyorskorcsolyaversenyén.

Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba és Liu Shaolin Sándor (b-j), a győztes magyar válogatott tagjai a phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyorskorcsolyaversenyének döntője után a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én. Ez Magyarország történetének első téli olimpiai elsősége, és 1980 óta az első dobogós helyezése.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A napi.hu úgy számol, hogy a magyar váltó tagjai, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor az egyéni győzelem után járó díj 80 százalékát kapják majd meg, azaz fejenként 28 millió forinttal lesznek gazdagabbak.

Sőt mi több, a többi olimpiai érmeshez hasonlóan 35. születésnapjuk után egész életükben akkora életjáradékot fognak kapni havonta, mint amennyi a KSH szerint az aktuális bruttó magyar átlagkereset, ami jelenleg 297 ezer forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top