Szabadidő

Most te is végigjárhatod a londoni Harry Potter-kiállítást

Bár már bezárt a Harry Potter: A History of Magic (Harry Potter: A mágia története) című londoni kiállítás, a tárlat anyaga felkerült az internetre, és most bárki végigjárhatja.

Március elsejével bezárta kapuit az a kiállítás, amelyet J. K. Rowling legendás sorozatának 20. évfordulója alkalmából rendezett a British Library. Aki nem tudott volna személyesen elmenni Londonba, hogy megtekintse a Harry Potter: A History of Magic (Harry Potter: A mágia története) című tárlatot, az most végigjárhatja az egészet annak köszönhetően, hogy a könyvtár a Google Arts & Culturrel együttműködve online elérhetővé tette a kiállítás anyagát.

J. K. Rowling kézzel rajzolt térképe Roxfortról

A kiállításon számos érdekes tény és történet mellett igazi relikviákra is bukkanhat a látogató. Részleteiben nézhetők meg a könyvekhez készült, eredeti illusztrációk, amelyeket Jim Kay jegyez, de elolvashatjuk az első Harry Potter-könyv szinopszisát is, amellyel Rowling a kiadóknál házalt, vagy böngészhetjük Roxfort térképét is, amelyet szintén az alkotó skiccelt fel magának.

Csikócsőr, Jim Kay rajza

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top