Szabadidő

Gyerekkel utazol? Ez a bőrönd kell neked – vagy mégsem?

Ötletes elgondolás, az már más kérdés, hogy vajon a gyakorlatban is használható-e a reklámvideón kétségtelenül praktikusnak tűnő eszköz.

Aki próbálta már magát babakocsis gyerekkel átverekedni egy repülőtér utazóközönségén, az tudja, mekkora nyűg, ha egyszerre kell tolni a babakocsit és közben húzni magunk után legalább egy, ha nem több bőröndöt.

A Mountain Buggy BagRider nevű fejlesztés elvileg erre kínál megoldást. A speciális bőrönd 133 dollárba, vagyis szűk 34 ezer forintba kerül, ezzel még nem feltétlenül lóg ki a minőségi táskák árkategóriájából.

Különlegessége, hogy a táska aljából kihajtható kerekes támasz segítségével szükség esetén babakocsivá alakítható. A gyerekek – 9 hónapostól 3 éves korig vagy maximum 15 kilóig – a bőrönd tetején foglalnak helyet és a táska fogantyújának támaszkodnak, ami természetesen ki van párnázva, a maximális kényelem érdekében. A biztonságukról egy 5 ponton rögzíthető öv is gondoskodik.

A táska ötlete egy brit szülőpáros, Tom és Tamar Clarke fejéből pattant ki, akik rengeteg, a tömegben küzdő szülőt láthattak, mivel Tom pilótaként, Tamar légikísérőként dolgozik. A fejlesztéshez szükséges összeget az egyik közösségi adománygyűjtő oldalon gyűjtötték össze.

A táskát egyetlen gombnyomással lehet egyik üzemmódból a másikba kapcsolni, így a bőröndből kicsusszan a támasztókerék és a fogantyút kényelmes üléssé alakító puha borítás.

Az ötlet első ránézésre praktikusnak tűnik, de aki próbált már egy hasonló bőröndön például egy jól megtömött hátizsákot elegyensúlyozni a biztonsági ellenőrzésig, az tudja, hogy még a jóval passzívabb hátizsákok is könnyen félrecsúsznak, félrebillennek és akár az egész bőröndöt képesek felborítani. Képzeljük el ugyanezt egy izgő-mozgó másfél-két éves gyerekkel…

Komolyan kíváncsiak vagyunk, ki az, aki rábízná a gyerekét egy ilyen készségre. Vajon mi a jobb: a babakocsit a fülünkre akasztva, a gyereket magunkhoz szorítva húzni magunk után egy bőröndöt, vagy rábízni a kicsit erre a furcsa kimérára? A válaszokat komment formájában várjuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top