Szabadidő

Nem komponál több Star Wars-zenét az Oscar-díjas John Williams

A Csillagok háborúja ikonikus zeneszerzője még egy filmen dolgozik majd, de aztán soha többé nem ír Star Wars-zenét.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy John Williams Hollywood kedvenc zeneszerzője, ugyanis 51 alkalommal jelölték Oscar-díjra. A Csillagok háborúja negyedik epizódjának (vagyis az első résznek) a zenéjéért meg is kapta a szobrocskát, mint ahogy a Cápa, az E.T. – A földönkívüli, a Hegedűs a háztetőn és a Schindler listája zenéiért is Oscarral ismerték el tehetségét.

John Williams 1956-ban kezdte a szakmát (Fotó: Getty Images)

Williams nemrég a KUSC rádióállomás egyik műsorában mondta el, hogy a jövőre érkező, egyelőre csak Star Wars : Episode IX címen jegyzett filmet követően nem dolgozik többet a franchise filmjein.

„J .J. Abrams már dolgozik a jövő évi film előkészítésén, amin remélhetőleg együtt fogunk dolgozni, már nagyon várom” – mondta Williams a rádió egyik műsorában. „Kilenc film után azonban úgy érzem, nekem elég lesz ebből.”

A 86 éves legenda azonban még nem akasztja szögre a karmesteri pálcáját, így nem csodálkoznánk, ha előbb-utóbb feltűnne a neve például Steven Spielberg legújabb filmjének stáblistáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top