Szabadidő

Minden fesztiválszerepléstől visszavonul a barátnőjét agyonverő zenész

75 ezren tiltakoztak egy petícióban az ellen, hogy Bertrand Cantat fellépjen egy francia zenei fesztiválon. Az énekes, aki 2003-ban ölte meg akkori barátnőjét, végül minden fesztiválszereplését lemondta.

75 ezer ember írt alá egy petíciót, amelyben arra kérték a francia Papillon de Nuit fesztivál szervezőit, ne léptessék fel Bertrand Cantat zenészt. Cantat, a Noir Désir együttes egykori frontembere 2007-ben, négy év után szabadult a börtönből, ahová azért került, mert 2003-ban egy szállodai szobában agyonverte barátnőjét, Marie Trintignant színésznőt.

Marie Trintignant, Bertrand Cantat, párkapcsolati erőszak (fotó: AFP / Pascal Guyot)

Marie Trintignant fotóját tartja egy nő a Bertrand Cantat miatt szervezett hétfői megmozduláson (fotó: AFP / Pascal Guyot)

Cantat szabadulása után, 2013-ban szólókarriert indított. Azt mondja, megbánta bűneit, a büntetését letöltötte, és szeretne visszailleszkedni a társadalomba. Az utóbbi hónapokban viszont több tömegrendezvényt is szerveztek Franciaországban a párkapcsolati erőszak ellen. Ezután indult petíció Cantat nyári fellépéseinek ügyében. Nemrég, a nőnapra szervezett megmozduláson 1500 ember tüntetett a férfiak okozta szexuális zaklatás és erőszak, illetve különösen Bertrand Cantat új fellépései ellen. 

Cantat kedden közleményt adott ki arról, hogy minden franciaországi fesztiválfellépését lemondja, mert érti, hogy a jelenléte problémát okozhat a szervezőknek. (BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top