Szabadidő

Tavasszal mutatják be a két éven át készült filmet Ferenc pápáról

Wim Wenders olyan bejárást kapott a pápához, mint semmilyen más világi személy. Dokumentumfilmjét májusban mutatják be, lehetséges, hogy először a Cannes-i Filmfesztiválon lesz látható.

Május 18-án érkezik az észak-amerikai és a nagy-britanniai mozikba Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmje, amelynek előzetesét kedden tette közzé a Vatikáni Televízió.

A maga nemében páratlan dokumentumfilmet „történelmi nem fikciós filmként” határozta meg korábban a Vatikán, amely közreműködött a produkció létrehozásában. Ez volt a második alkalom, hogy az egyházi állam külső filmesekkel működött együtt, és először fordult elő, hogy közvetlen hozzáférést engedtek a pápához – írja a Variety híre alapján az MTI.

A Párizs, Texas és A dolgok állása rendezője két éven át, számos hosszúra nyúlt audiencia során tehetett fel kérdéseket a katolikus egyházfőnek, és a Vatikáni Televízió archívumában lévő exkluzív felvételekhez is hozzáférést kapott. A Pope Francis – A Man of His Word című dokumentumfilmben Ferenc pápa először beszél közvetlenül a közönségnek az életéről. Emellett olyan, számára fontos témákról ejt szót, mint az ökológiai felelősség, a menekültkérdés, a fogyasztói társadalom, a társadalmi igazságosság, az egyenlőtlenség és a család szerepe. Wenders honlapja szerint a produkció „nem egy Ferenc pápáról szóló film, hanem sokkal inkább egy filmes projekt a pápa közreműködésével”.

Egy, a produkcióhoz közel álló forrás szerint a filmmel a május 8. és 19. között tartandó Cannes-i Filmfesztiválra is jelentkeztek, de még várnak a válaszra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top