Szabadidő

Sztárok voltak, ma már rájuk sem ismernél

Anno te is odavoltál a MacGyverért, vagy a Knight Riderért? De említhetnénk Brendan Fraser, Steven Seagal vagy Val Kilmer nevét is. Az említett színészek csillaga egykoron magasan ragyogott, mára azonban kissé megkopott az őket övező fény. Összegyűjtöttük, mennyit változtak az ikonikus szereplők, amióta utoljára láttuk őket a képernyőn.

Richard Dean Anderson

A MacGyver leleményes főszereplőjének mai fotójára pillantva talán kevesen vágnánk rá egyből, hogy a világot egy gemkapoccsal megmentő akcióhőst látjuk a képen. A sorozat népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 7 évadon keresztül futott, és 1992-ig több mint 130 epizód készült el Richard Dean Anderson főszereplésével.

A színész később szerepet kapott a Csillagkapu című sorozatban is, ahol Jack O’Neil ezredest alakította. 2005-ben otthagyta a sci-fit, mert úgy érezte, nem tud elegendő időt tölteni családjával. Utoljára 2013-ban állt kamerák elé, az elmúlt években a filmek helyett inkább jótékonykodott. Ha kíváncsi vagy, hogy a kreatív Angus MacGyver vajon milyen hétköznapi tárgyakból tud akár teljes védelmi rendszert gyártani, akkor kövesd a klasszikus sorozat remake-jét március 11-től az AXN csatornán!

David Hasselhoff

David Hasselhoff a Knight Rider és a Baywatch című sorozatokkal vált igazi tévés szupersztárrá. Ám, amilyen gyorsan száguldott üstököse a hírnév felhőtlen egén, szinte ugyanolyan gyorsan indult hanyatlásnak Hoff filmes karrierje is. A világ Michael Knightként ismerhette meg a nevét, beszélő autóját 1986-ig, 4 évadon keresztül vezethette. 1989-ben Mitch Buchannonként vízi mentőnek szegődött. A sorozatból összesen 11 évad készült, és az Antarktisz kivételével minden kontinensen vetítették. A sikeres sorozatszerepek után életében egy kevésbé fényes időszak következett. A Hoff rácsúszott az alkoholra meg a kábítószerekre, és a filmes sikerek is messzire elkerülték. Leginkább csak önnön paródiájaként megjelenő cameo szerepekben láthatjuk mostanában, mint amilyen a tavalyi Baywatch-remake is volt.

Steven Seagal

Steven Seagal karrierje a 90-es évek elején virágzott igazán, akkor még a legnagyobb akcióhősök között jegyezték a nevét. Első filmje, a Nico kedvező fogadtatása után olyan sikeres produkciókban alapozta meg világraszóló hírnevét, mint az Ölve vagy halva, a Halálra jelölve, a Törvényre törve vagy az Úszó erőd, valamint annak folytatása, a Száguldó erőd.

Rendezőként is próbálkozott, de nem sok szerencsével járt. Szinte az összes, 2003 után készült Seagal-film már csak közvetlenül videón jelent meg az Egyesült Államokban, és a világ többi országában is mindössze néhány helyen mutatták be őket moziban. A jelentős túlsúllyal küzdő színészt több jelenetben dublőr alakította, néha a hangját is más kölcsönözte. Hatalmas lehetősége lett volna a visszatérésre A feláldozhatók, amelyben az összes ikonikus akcióhőst láthatjuk Stallonétól Bruce Willisig. Állítólag kínáltak neki is szerepet, de ezt sem vállalta, mivel nincsen jóban az egyik producerrel.

Brendan Fraser

Brendan Fraser, a kissé kétbalkezes Tarzan női szívek millióit hódította meg a nagy sikerű Az őserdő hőse című filmben. Az 1997-es alkotásban másfél órán keresztül csodálhattuk a sztár izmos, kisportolt felsőtestét, miközben egy szál bőrnaciban ugrándozott liánról liánra. A dzsungelkaland után A múmiában láthattuk viszont – sokunk nagy bánatára, felöltözve. A Drágán add a rétedet című filmben pedig már egy pocakos ingatlanügynök szerepében domborít – szó szerint. A pluszkilók viszont eléggé valódinak bizonyulnak, ugyanis a csaknem 10 évvel ezelőtti forgatás óta valahogy nem akarnak a színészről leolvadni. Arról, hogy miért tűnt el a képernyőkről, ő maga vallott. A GQ magazinnak adott nyilatkozata szerint korábban ő is szexuális zaklatás áldozatává vált, amelyet a tettes nem ismert be és innentől kezdve nem hívták a Golden Globe-ra sem. Emellett komoly egészségügyi problémákkal is megküzdött, amely a drasztikus izomépítés, hízás-fogyás számlájára róható fel.

Val Kilmer

Val Kilmer 1986-ban, 27 évesen tűnt fel Tom Cruise oldalán a Top Gun című klasszikusban. Első jelentős szerepét 4 évvel később a Willow-ban kapta, ám a kritikusok és a nézők Oliver Stone 1991-es The Doors című filmjében figyeltek fel rá igazán. Néhány évvel később a Mindörökké Batmanben magára ölthette a Denevérember jelmezét, hogy Robinnal szövetségre lépve megóvják Gotham City-t a gonosz Kétarctól és Rébusztól. Kilmerről 2015 elején jelentek meg az első aggasztó fotók az egészségügyi állapotát illetően. A csillogó filmes karrier után hízásnak indult színész ugyanis drasztikusan lefogyott. Egy nap fulladni kezdett, majd később a kórházban daganatos betegséget állapítottak meg nála. Műtéte után hatalmas erőbedobással újra forgatni kezdett, munkatársai azt is elárulták, hogy egyszer sem hallották őt panaszkodni. A színész azóta sokkal jobban van, sikerült legyőznie a gyilkos kórt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top