Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Teljesen átalakítja az adatvédelmi beállításokat a Facebook

Annak érdekében, hogy a felhasználók könnyebben eldönthessék, hogy milyen adataikat kivel akarják megosztani, a vállalat átalakította az adatvédelmi beállításokat tartalmazó felületet.

A felhasználói visszajelzések alapján a Facebook korábbi adatvédelmi és egyéb beállításait nagyon nehéz volt megtalálni a közösségi oldalon. Most a Facebook teljesen átalakította az adatvédelmi beállításokat.

A mobil eszközökön használatos felületen a Beállítások menüt teljes egészében áttervezték, hogy a fontos beállításokat a felhasználók könnyebben megtalálhassák. Ahelyett, hogy közel 20 különböző menüpontban érnék el a beállítási opciókat, ezek most már egyetlen közös helyről, egyszerűen hozzáférhetők.

A Facebook mobilos felületén egy új, Privacy Shortcuts elnevezésű menüpont jelenik meg, amelyben a felhasználók néhány mozdulattal beállíthatják adataik hozzáférhetőségét, illetve pontos magyarázatot kaphatnak az adatvédelmi beállításokról. Az új felület sokkal áttekinthetőbb, vizuálisabb és könnyebben megtalálható.

Ebben a menüben a felhasználók:

  • biztonságosabbá tehetik fiókjaikat,
  • kontrollálhatják személyes adataik felhasználását,
  • beállíthatják, hogy ki láthatja a posztjaikat és a profiljukon elérhető adatokat.

Bár a Facebooknak van egy irányelve arról, hogy milyen módon gyűjti és használja fel a felhasználók adatait, úgy gondolják, hasznosabb, ha a felhasználók maguk tekintik át és kezelik a saját maguk által megosztott információkat. Egyes felhasználók például törölnének korábban megosztott posztokat, mások pedig csupán arra kíváncsiak, hogy a közösségi oldal milyen adatokat őriz róluk.

Annak érdekében, hogy az emberek biztonságosan tudják kezelni az általuk megosztott adatokat és információkat – például posztjaikat, mások bejegyzéseire adott reakcióikat, kommentjeiket vagy a keresési előzményeiket –, a Facebook bevezeti az Access Your Information nevű funkciót.

Az új funkció biztonságos lehetőséget kínál arra, hogy a Facebook felhasználói letöltsenek egy másolatot az oldalon tárolt adatokról, és azokat akár egy másik szolgáltatásba mozgassák át. Letölthetők például a Facebookra feltöltött fotók, az ismerősök listája, a posztok és egyéb adatok.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top