Szabadidő

Azért lesz egy kis napsütés a húsvéti hétvégén is

Sok felhő és csapadék várható a húsvéti hosszú hétvégén, de a locsolók megússzák eső nélkül.

Kezdetben nem mutat túl derűs képet a hétvége időjárása. Pénteken az erősen felhős ég mellett rövidebb napos időszakokra számíthatunk, a legtöbb felhő északon, északkeleten várható. Kora délelőttig az Alföldön még eshet az eső, napközben pedig elszórtan fordulhat elő zápor, néhol zivatar. A déli szelet élénk, délkeleten és Sopron környékén erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hűvösebb lehet. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakul. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Vasárnap is jobbára erősen felhős lesz az ég, napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, estétől nyugat felől kezdődik határozott felhőzetcsökkenés. Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Húsvéthétfőn gyengén és közepesen felhős területekre számíthatunk sok napütéssel. Néhol zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top