Szabadidő

Autószörnyet kap Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien lesz a világ legfiatalabb női pilótája az úgynevezett nagy túraautós, azaz GT-sorozatban. Egy 500 lóerős Audival megy majd.

Június első hétvégéjén a magyar szurkolók a Hungaroringen is láthatják a mindössze 17 éves Keszthelyi Vivient. A debreceni születésű pilóta a 2018-as versenyévadban az újonnan induló Audi R8 LMS GT Cupban áll rajthoz.

Vivien autója egy hátsókerék-meghajtású, 5200 köbcentis, közel 500 lóerős Audi R8 LMS GT. A fiatal versenyző elmondta, hogy a célja továbbra is az, hogy első magyar autóversenyzőként bekerüljön a DTM mezőnyébe.

Autóversenyző, piros cipőben.

Mátrabérci Sándor, az Audi márkaigazgatója kiemelte, az Audi sportrészlegének komoly sikerei vannak, az pedig külön öröm számukra, hogy Keszthelyi Vivien által ennek magyar pilóta is részese. Az eseményen Mátrabérci egy utcai autóval lepte meg a tinipilótát, aki nemrég szerezte meg a jogosítványt.

Keszthelyi Vivien eddigi túraautós pályafutása során 2014-től 73 versenyből 60 dobogós helyezést ért el, 2016-ban, mindössze 15 évesen a -2000 köbcentis túraautó kategória abszolút országos bajnoka volt, tavaly pedig az Audi Sport TT Cup versenyzőjeként a nemzetközi versenysorozatok történetének legfiatalabb magyar pontszerzője lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top