Szabadidő

J. K. Rowling új könyve is jön a könyvfesztiválra

Április 19-én nyílik és 22-ig tart az idén 25 éves jubileumát ünneplő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A Millenárison idén 26 ország 160 kiállítója és több mint 170 program – könyvbemutató, dedikálás, kerekasztal-beszélgetés, vetélkedő, koncert – várja a látogatókat.

Az elmúlt 25 évben olyan világsztárok látogattak Budapestre, mint Mario Vargas Llosa, Bret Easton Ellis, Günter Grass vagy Orhan Pamuk. Idén a német irodalom egyik legünnepeltebb íróját, Daniel Kehlmannt köszönthetjük fővárosunkban – írják közleményükben a könyvfesztivál szervezői.

A fesztivál egyik kiemelkedő eseménye az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, Európa legtehetségesebb pályakezdő prózaíróinak nemzetközi bemutatkozása, amelyre idén 18 országból érkeznek résztvevők. Péntek este a Kis Könyves Éjen 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez kulturális programokat. A Gyerek(b)irodalom számtalan színes és szórakoztató programmal – mesemondással, bábelőadással, koncerttel, játszóházzal és gyermekfoglalkoztatóval – várja a családokat.

könyvfesztivál 2016 (fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Könyvfesztivál 2016 (fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A rendezvényen jelenik többek között a J. K. Rowling harvardi beszédét tartalmazó könyv, amely inkább a ballagóknak, mint a Harry Potter-rajongóknak szól. A gyerekkönyvek között Szabó T. Anna és 12 éves fia, Dragomán Pál fordításában jön az amerikai gyerekek egyik kedvence, A nap, amikor a zsírkréták fellázadtak. Az Aki szépen butáskodik pedig Varró Dániel hétévnyi humoros és szeretettel teli apanaplójának feljegyzéseiből készült válogatáskötet. 

A könyvfesztivál programjairól errefelé érdemes tájékozódni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top