Szabadidő

Kitiltja a meleg tartalmakat a kínai Facebook

A kínai Facebookként emlegetett Weibo közösségi oldal szerint a tiltással „egy derűs és harmonikus közösségi teret” szeretnének létrehozni.

Letiltja a homoszexuális tartalmakat a Weibo kínai közösségi oldal. Az újonnan bemutatott irányvonalak szerint három hónapon át a képregényekben, játékokban, szövegekben és videókban nagyon alaposan szűrni fogják a pornográf, erőszakos és homoszexuális tartalmakat.

A tisztogatás azt szolgálja, hogy „egy derűs és harmonikus közösségi teret” hozzanak létre – közölték.

Az internethasználók a #melegvagyok hashtaggel reagáltak a Weibo lépésére. „Ennek a csoportnak a tagjaként büszke vagyok, diadalittas vagyok… Tiltakozom az ellen, hogy diszkrimináljanak, és félreértsenek” – írta az egyik felhasználó.

Kínában 1997 óta nem büntetik a homoszexualitást, ugyanakkor továbbra is tabuként kezelik a leszbikusokat, melegeket, bi- és transzszexuálisokat.

A Pew amerikai közvélemény-kutató intézet egy tanulmánya szerint 2013-ban a kínaiaknak csupán 21 százaléka vélte úgy, hogy a társadalom elfogadja a homoszexualitást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top