Ezzel a fényképezővel elfelejtheted az Instát meg a filtereket

nlc | 2018. Április 14.
Újratervezett formában, két vibráló színváltozatban dobták piacra a Polaroid egyik népszerű instant fényképezőgépét.

Az Instagram filterei retró hangulatúvá varázsolják a 21. századi fényképeket, úgy néznek ki, mintha a szüleid fotóalbumából szedted volna elő őket. Még olyan effekt is van, amely Polaroid-képet csinál a fotóból.

Mindezeket azonban egycsapásra elfelejtheted, ha egy valódi retró fényképezővel örökíted meg a fontos pillanatokat. A Polaroid ugyanis most újra kiadta a népszerű 600-as instant fényképezőjét.

A 96 Cam névre keresztelt eszköz igazi nosztalgikus, 90-es évekbeli dizájnnal született újjá. Az egyik változat a Fresh Blue nevet kapta, és így néz ki:

A másik verzió Jazz Red néven került forgalomba:

A fényképezőt limitáld darabszámban dobták piacra, és úgy tűnik, bejött a dolog, ugyanis Amerikában már nem is lehet kapni a hivatalos webáruházban. Európában azért még van belőlük.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy aki szereti a Polaroid-érzést, annak nem feltétlenül kell tízezreket költenie a fényképezőre. Magyarországon is lehet apróhirdetésekben találni régi, de megkímélt darabokat néhány ezer forintért. Aztán már csak filmet kell venni bele, ami nem olcsó, de legalább újra kapható.

Exit mobile version