nlc.hu
Szabadidő

Így lángol még ma is világszerte az ABBA-láz

Utazástól a társasjátékig: így lángol még ma is világszerte az ABBA-láz

A mai napig óriási népszerűségnek örvendő legendás, svéd együttes szinte megkerülhetetlen: legyen szó játékbabákról, vacsorákról vagy esküvőkről, még mindig slágertémának számít az ABBA.

Az ABBA sikeréről és popkulturális fontosságáról kevés tény árulkodik jobban, mint az, hogy a mai napig elképesztően változatos módon és témában élhetjük ki az együttes iránti rajongásunkat. Legyen szó akár esküvőről, akár társasjátékról, képtelenség lehetetlenbe ütközni, már ha szeretnéd a zenehallgatáson kívül is élvezni az ABBA-élményt. Galériánkban a legizgalmasabb lehetőségeket gyűjtöttük össze.

Társasjáték

A társasozás szerelmeseinek kedvéért több olyan játék is kapható, mely egész estés ABBA-hangulatba hoz. Akad köztük kvíz, kártya és táblás változat is, természetesen felidézve az együttes karrierjét és a leginkább emlékezetes pillanatait.

Játékbabák

Az ijesztőtől az abszurd kinézetűig: megdöbbentően sokféle játékbaba kapható, amelyet az együttes tagjairól mintáztak – vagy rosszabb esetben csak megpróbálták. Érdemes megnézni a galériát, ha hüledezni szeretnél…

Megnézem
Összes kép (6)

Esküvők

Ha igazán nagy rajongók vagyunk, ma már annak sincs semmi akadálya annak, hogy ABBA-témájú esküvőt szervezzünk magunknak. Az erre szakosodott cégek világszerte nem csak a diszkógömbös dekorációt, valamint a zenéket, de még tematikus fotófülkét és ABBA jelmeznek is beillő esküvői ruhákat is biztosítanak.

Élmény

“Mamma Mia! The Party” névre hallgat az a program, mely egyszerre színház, gasztronómiai élmény és utazás. A résztvevők egy görög sziget hangulatába érkeznek meg, tavernákra emlékeztető környezetbe, mediterrán növények közé, ahol az események az asztalok között történnek, a színészek és énekesek pedig be is vonják a helyszínen résztvevőket, hogy igazi interaktivitást nyújtsanak az ABBA zenéjére.

Tematikus brunch

A Mamma Mia Bottomless Brunch nevű esemény az egész világon, és számtalan városban, helyszínen kerül megrendezésre. Ezen a tematikus brunchon a többfogásos menü és a pezsgők, koktélok mellett tánc, éneklés és különböző szórakoztató játékok várják a résztvevőket, természetesen az ABBA zenéjével és a Mamma Mia által inspirált hangulattal.

Kiállítás

Az ABBA The Museum Stockholm szívében található. Egy átlagos múzeumnál sokkal többet nyújt: a program valójában egy interaktív élmény, a látogatók akár bele is bújhatnak a jelmezekbe és énekelhetnek a virtuális színpadon miután végignézték az énekesek személyes tárgyait és munkásságát.

Jelmezek

Legyen szó akár vásárlásról, akár kölcsönzésről, világszerte számtalan helyen válogathatunk ABBA jelmezek közül, ami hétköznapra talán kissé erős viselet, annál jobban mutat viszont egy farsangi vagy egyéb beöltözős bulin.

Utazások

Ha bárkiben is kétségek voltak azt illetően, hogy vajon léteznek-e ABBA témájú utazások, akkor megnyugtatjuk: természetesen léteznek, méghozzá több is. Befizethetünk arra, hogy végig látogassuk az együttes számára kultikus helyszíneket, arra is, hogy legendás koncerthelyszínekre nézzünk el, sőt akár arra is, hogy tematikus úton vegyünk részt a görög szigeten, ahol a Mamma Mia forgatása zajlott.

Skopelos szigete

Skopelos a Mamma Mia forgatási helyszíne (Fotó: Profimedia)

Szálloda

Stockholmban található az az exkluzív, Pop House Hotel elnevezésű szálloda, amely nem csak az ABBA múzeum szomszédságában helyezkedik el, de a berendezésben és dekorációban is visszaköszönnek a zenei elemek, ha mindez pedig nem lenne elég, akkor naná, hogy itt is rendszeresen tartanak zenei eseményeket.

Ezt olvastad már?

ABBA 50

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top