Szabadidő

Új 50 forintos érme jön

Az új érme kétmillió példányban kerül forgalomba a vasárnap kezdődő jégkorong-világbajnokság alkalmából.

Új 50 forintos érmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank a vasárnap kezdődő divízió 1/A jégkorong-világbajnokság alkalmából.

Az MNB szerdán jelentette be, hogy a különleges emlékérme kétmillió példányban kerül forgalomba. Közülük az első 12 ezer darab díszcsomagolt első napi veretként, 5 ezer különleges, tükörfényes veret pedig a 2018-as forgalmi sor részeként.

Így fog kinézni az új 50-es:

Forrás: Magyar Nemzeti Bank

Ahogyan az a fenti képen is látható, az új érmék elülső oldala megegyezik a többi 50 forintossal, a hátoldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett egy jégkorongozó kapura lövésének mozdulata látható. Alatta a Magyar Jégkorong Szövetség emblémájából vett figura is helyet kapott az érmén. A hátoldalt Kósa István tervezte.

Az új 50 forintosokkal a mindennapi vásárlások során is találkozhatunk majd, a forgalomba még nem került, verdefényes érmékhez pedig a Magyar Pénzverő Zrt.-n keresztül, a társaság érmeboltjában vagy a vállalat honlapján juthatnak hozzá a gyűjtők. Az 5 ezer darab különleges technikával készült, tükörfényes veretet a 2018. évi forgalmi érmesorban a teljes forgalmi érme címletsorral együtt forgalmazza a Magyar Pénzverő Zrt.

A kibocsátást követő három hónapban az MNB a lakossági pénztárában (Budapest, V. ker. Kiss Ernő utca 1.) – korlátozott mennyiségben – címletváltás keretében is biztosítja az érméhez való hozzájutást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top