Szabadidő

Egy titokzatos kagylóbarlang, amiről senki sem tudja, hogyan került oda

Nem messze az angliai Margate partjaitól található egy kagylókkal díszített föld alatti folyosó, ami máig komoly fejtörést okoz a történészeknek. A kenti titokzatos barlangot 1835-ben fedezték fel, ám becslések alapján valamikor a 18. század környékén építhették. Hogy kik és miért, az eddig rejtély maradt.

Egyesek szerint egy ősi pogány templom lehet, mások valamilyen titkos szekta találkahelyének tartják. A kagylók nagy része a Brit-szigetekről származik, és közel 4,6 milliót darabot használtak fel a járat díszítéséhez. Az építmény ma már magánkézben van és műemlék védelem alatt áll. Tartozik hozzá egy múzeum, valamint egy kávézó.

Az embereket teljesen megőrjíti ez a barlang. Folyton a történetéről faggatnak, nem hiszik el, hogy nincs semmilyen feljegyzés róla – meséli Sarah Vickery, a hely üzemeltetője. Pedig még a helyieket is nagyon meglepte a felfedezés.

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

Close up of the shells 🐚

Kelly Jones (@kellyjones_x) által megosztott bejegyzés,

Shell grotto floor plan 🐚

Kelly Jones (@kellyjones_x) által megosztott bejegyzés,

Forrás: Lost At E Minor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top