Szabadidő

Rákosnak hitték a bernáthegyit, de daganat helyett valami egész mást találtak a gyomrában

Maisyt gazdái úgy adták át az állatorvosnak, hogy talán soha többet nem látják. A nyolcéves bernáthegyi kutya ma már makkegészséges.

„Nem mindennap találunk olyasvalamit egy kutya gyomrában, mint Maisy műtétekor” – kezdte a BBC-nek adott interjúját a 8 éves bernáthegyi kezelőorvosa, a wakefieldi Nick Blackburn. Az állatorvos hozzátette, Maisyt néhány héttel a műtét előtt vitték el hozzá gazdái, mert a kutya leverten kezdett viselkedni és egyik napról a másikra étvágytalan lett.

Nick Blackburn azt mondja, daganatra gyanakodtak, ezért még aznap végeztek egy CT-vizsgálatot a bernáthegyin. „A felvételek, úgy tűnt, beigazolták a gyanúnkat: Maisy gyomra szokatlanul teli volt, és találtunk egy foltot a lépén is. Biztosak voltunk benne, hogy rosszindulatú daganattal állunk szemben.”

bernáthegyi kutya plüssmackó műtét

Kép forrása: Paragon Veterinary Referral

Ezután jött a feltáró műtét, és a meglepetés, amire még a felkészült orvosok sem számítottak. Maisy gyomrából ugyanis az őt operáló orvosok négy plüssmackót távolítottak el. „Bizton mondhatom, hogy még soha életemben nem találkoztam hasonlóval. Persze, arról tudunk, hogy vannak kutyák, akik szeretnek olyan dolgokat megrágcsálni, amit nem kellene. De az, hogy egy példány egyszerre négy plüssmackót is lenyelt, méghozzá egyben, az egészen rendkívüli.”

A mackók eltávolítása után kiderült, hogy Maisynek nincs rákos elváltozás a testében, sőt a műtét óta az életkedve és az étvágya is helyreállt. „Éveket fiatalodott” – ezt már a büszke gazdi, Jane Dickinson osztotta meg a BBC-vel, aztán magyarázatot adott arra is, hogy kerülhettek a plüssmackók kedvence gyomrába.

bernáthegyi kutya plüssmackó műtét

Kép forrása: Paragon Veterinary Referral

„Nagyon féltékeny a csivaváink játékaira, és elő-előfordult, hogy lopott is tőlük, de az egyszer sem tűnt fel, hogy meg is ette volna a játékaikat. Pedig mégis” – mondta a gazdi, majd hozzátette, mikor bekísérték a műtőbe Maisyt, meg voltak róla győződve, hogy nem látják őt viszont. „Boldogok vagyunk, hogy visszakaptuk! Nélküle nem lenne teljes az életünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top