Szabadidő

Ez a 7 közösségi hálózat testesíti meg a 7 főbűnt

Persze azt is mondhatnánk, hogy a hétfő bűn, az alábbi gyűjtéssel azonban segítünk átvészelni a hét első napját.

Tökéletesen foglalja össze napjaink világát az alábbi, ismeretlen alkotó által készített grafika. Egyrészt, mert az alábbi hét – na jó, Magyarországon hat – online szolgáltatással gyakorlatilag tényleg le lehet fedni a modern ember egy napját, de a vallási párhuzam, azaz a hét főbűn is szépen megállja a helyét. Lássuk szépen sorjában, az óramutató járásával megegyező irányba haladva.

(Fotó: Tumblr)

A bujaságot a Tinder szimbolizálja, ezt talán nem is kell nagyon magyarázni. Bár vannak, akik életük párjára vadásznak a randialkalmazásban, sokan vannak, akik csak egy-egy kellemes kaland erejéig szeretnének megismerkedni a szintén erre vágyókkal.

Love me Tinder, love me sweet…

A falánkságot a Magyarországon kevésbé használt, a tengerentúlon azonban rendkívül népszerű Yelp alkalmazás jeleníti meg: a Yelp olyan, mint a különféle szálláshelyeket és éttermeket rangsoroló Tripadvisor, azzal a különbséggel, hogy előbbi kizárólag azokra a helyekre specializálódott, ahol valamilyen finomságot lehet kapni a kávétól a szusin át a desszertekig. Szinte már érezzük is a finom ízek bűnös csábítását.

A harag egyértelműen a Twitter sajátja, főleg, amióta Donald Trump amerikai elnök lett. A lobbanékony természetű egykori ingatlanmogul nem az egyetlen, aki 140 karakterben (igen, igen, már lehet hosszabb üzeneteket is írni) kiabálja bele az online világba, hogy éppen mi bosszantja. A mikroblog-szolgáltatást – szintén az USA-ban – használják nagyon sokan, de azért Magyarországon is van jó pár twitterező, aki időnként alaposan kidühöngi magát a napi gondokkal kapcsolatban.

A kevélység az Instagram-felhasználók „bűne”, noha valójában talán a hiúságot is ide lehetne sorolni. Mindenesetre tény, hogy instán sokan szoktak büszkélkedni az új ruhájukkal vagy autójukkal, esetleg a nyaralásuk helyszínével vagy épp egy elegáns helyen elfogyasztott vacsorával-ebéddel. Azért nem árt vigyázni, a #magasélet mások orra alá tolása ugyanis nem biztos, hogy az üdvözüléshez vezető egyenes út.

A lájkokkal a Sátánt segíted!

Az irigység a Facebooké, tökéletesen helytálló összehasonlítás, elvégre a nagy kék az, ahol gyakran mi magunk is elcsodálkozunk, hogy ismerőseinknek mennyire tökéletes, harmonikus és rendezett élete van, milyen szépek a gyerekeik/macskáik/virágaik, mennyire stílusos az új lakásuk, vagy épp mennyire felháborítóan jól néznek ki a sokadik szülinapjukon készült fotókon. Aztán mindezt szépen be is lájkoljuk, elvégre Pavlov, azaz bocsánat, Zuckerberg kutyái vagyunk, ne is próbáljuk tagadni.

Ha így működne, mindenki fitneszbajnok lenne

A kapzsiságot a LinkedInnek adta az ismeretlen művész, lássuk be, hogy ez a talán leginkább sántító párhuzam, hiszen azt, ha valaki dolgozni szeretne, nem feltétlenül a még több pénz iránti vágy hajtja. Persze a lefelé taposó karrieristák esetében semmi gond nincs ezzel az összehasonlítással.

Mi sem lehetne tökéletesebb szimbóluma viszont a lustaságnak, mint az online videokölcsönző, a Netflix, amelyet emberek tízezrei vesznek igénybe minden este. Persze az sem feltétlenül lustaság, ha egy átdolgozott nap után, a jól megérdemelt pihenés keretében megnézzük a kedvenc sorozatunk következő epizódját, de azért túlzásba sem szabad esni, mert akkor már tényleg a bűn útján járunk – persze csak az, aki hisz az ilyesmiben. Picit hiányoljuk azért, hogy valahogyan nem kombinálták a lustaságot a bujasággal, elvégre a Netflix & chill napjainkban már valóságos szállóige, amelynek jelentéstartalmával szinte mindenki tisztában van, aki valaha elmerült már az internetes szleng világában.

Ha érted, mire gondolok…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top