nlc.hu
Szabadidő
Hétvégén indul a strandszezon, így változtak a fürdőbelépők árai

Hétvégén indul a strandszezon, így változtak a fürdőbelépők árai

Június 15-re minden strand kinyit. Kis mértékben emelkedtek a fürdőbelépők árai, de van olyan strand is, ahol maradtak a tavalyi árak.

Április utolsó hétvégéjén elindul a strandszezon, a budapesti strandok közül elsőként a Paskál és a Palatinus fürdő nyitja meg kapuit. Az iskolai szünet kezdetére, június 15-re pedig minden strand kinyit.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tájékoztatása szerint május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-től pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket.

A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői és a Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 forinttal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1800–3100 forint, a kedvezményes – gyerek, diák, nyugdíjas – jegyek ára 1500–2600 forint között mozog.

A strandok továbbra is kínálnak kedvezményes, családi belépőket, melyek ára 3400–9600 forint. A Csillaghegyi fürdőben – az új wellnessrészleg megnyitásáig – a belépők ára hétköznap egységesen 1000 forint, hétvégén 1200 forint.

Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára azt mondta: a fürdőkben befejeződtek a felkészülési munkálatok, számos fejlesztés indult országszerte. Tavaly minden fürdő látogatottsága nőtt, jó évet zártak a fürdők.. Magyarországon 550 fürdőegység működik – közöttük 220 fürdőt és strandot tartanak nyilván –, ezekben 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top