Szabadidő

A cannes-i filmfesztivál már soha többé nem lesz ugyanolyan

Kampányt indítanak a szexuális zaklatások ellen a filmfesztiválon. Segélyvonalat is létrehoznak az esetleges áldozatok és szemtanúk számára.

Kampányt indítanak a szexuális zaklatások ellen a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, többek közt röplapokon hívják majd fel a résztvevők figyelmét arra, hogy viselkedjenek megfelelően.

A francia kormány nőjogi ügyekben illetékes legmagasabb rangú tagja bejelentette, hogy megegyeztek a világhírű seregszemle szervezőivel a kampányról, amelynek részeként segélyvonalat is létrehoznak az esetleges áldozatok és szemtanúk számára, hogy jelenthessék az eseteket.

Marlene Schiappa, a nők és a férfiak egyenjogúságáért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy Harvey Weinstein, a szexuális zaklatási botrányok sorozatába belebukott filmmogul többek között állítólag Cannes-ban is megerőszakolt és zaklatott nőket. A politikus irodájának tájékoztatása szerint a francia kormány sürgeti, hogy más fesztiválok és események is csatlakozzanak erőfeszítéseikhez.

A Weinstein-botrány kirobbanása óta a filmfesztiválok önvizsgálatot tartanak, átírják viselkedési kódexüket, és megkettőzött erővel próbálnak tenni az egyenjogúságért.

Az idei, 71. cannes-i filmfesztivált május 8. és 19. között rendezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top