Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Útlezárások: erre számíts, ha elindulsz otthonról

Forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten a Nagy Futam elnevezésű rendezvény miatt.

Május 1-én rendezik Budapesten a Nagy Futam versenyautós bemutatót több belvárosi fő közlekedési útvonal – többek közt a Lánchíd, az Erzsébet híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca, a Károly körút, a Rákóczi út, a Kossuth Lajos utca, a Múzeum körút, a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszának – lezárásával.

A lezárások idején változik az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala is. A BKK kéri, hogy aki május 1-jén a belvárosba vagy a belvárosban utazik, ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel közelítse meg úti célját, és lehetőleg a kötöttpályás járatokat, elsősorban a metróvonalakat vegye igénybe. A közösségi közlekedési járatok május 1-jén az ünnepnapi menetrend szerint indulnak.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Közúti közlekedési korlátozások:

Május 1-jén 6.00 óra és várhatóan 17.00 óra az eddig lezárt terület mellett lezárják a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet hidat, az Astoriát, a Károly körutat és a Deák Ferenc teret. 12.30 órától várhatóan 17.00 óráig – a légi bemutató miatt – lezárják a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől a Havas utcáig, a budai alsó rakpartot a Dombóvári úttól az Üstökös utcáig, a Lánchidat (a gyalogos forgalom elől is) és a Széchenyi István teret.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Közösségi közlekedési változások május 1-jén:

 • A Kossuth Lajos utca, az Erzsébet híd, az Astoria, a Károly körút és a Deák Ferenc tér lezárása miatt körülbelül 6 és 17 óra között
 • Az Erzsébet hídon át közlekedő autóbuszok két szakaszon, megosztva járnak, pesti végállomásuk felől a Blaha Lujza tér M, budai végállomásuktól a Szent Gellért tér M vagy a Döbrentei tér megállóhelyig; a 178-as busz csak a budai szakaszon közlekedik. A Keleti pályaudvar és a Szent Gellért tér között az M4 metróval utazhatnak.
 • A 100E autóbusz a Liszt Ferenc repülőtér felé a Kálvin tér M megállóhelytől indul, a repülőtérről induló autóbuszok a Kálvin tér M megállóhelyig közlekednek.
 • A 9-es autóbusz két szakaszon, megosztva jár Kőbánya felől a Kálvin térig, Óbuda felől pedig a Nyugati pályaudvarig, ahol az autóbuszokra a buszvégállomáson lehet felszállni. A Kálvin tér és a Nyugati pályaudvar között az M3-as metróval utazhatnak.
 • A 15-ös és a 115-ös busz rövidített útvonalon, észak-pesti végállomásától a József Attila utcáig visz utasokat.
 • A 16-os busz délelőtt a Deák Ferenc tér M helyett az Arany János utca M megállóhelyig közlekedik.
 • A 105-ös busz két szakaszon, megosztva jár a Pesten a Gyöngyösi utca M felől az Oktogon M megállóhelyig, Budán pedig az Apor Vilmos tér és a Batthyány tér M+H között.
 • A budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakasza és a Lánchíd lezárása miatt körülbelül 12:30 és 17 óra között:
 • a 2-es villamos két szakaszon, megosztva közlekedik, a Közvágóhíd H felől a Boráros tér H megállóig, a Jászai Mari tér felől pedig a Kossuth Lajos tér M megállóig;
 • a 19-es villamos megosztva közlekedik, a Bécsi út/Vörösvári út felől a Batthyány tér M+H megállóig, Kelenföld vasútállomás M felől a Rudas Gyógyfürdő megállóig;
 • a 41-es villamos a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es villamos útvonalára terelve, a Krisztina körúton, a Széll Kálmán téren és a Margit körúton át közlekedik;
 • a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között visz utasokat.
 • A hajójáratok a Jászai Mari tér (Margit híd) és a Szent Gellért tér M (Szabadság híd) között nem járnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top