Szabadidő

A hétvégén is folytatódik a nyárias időjárás, 30 fok körüli maximumok várhatók

Szórványosan azonban záporokra, zivatarokra is készülni kell.

A hétvégén is folytatódik a nyáriasan meleg idő, többfelé 30 fok körüli maximumokkal. Sok lesz a napsütés, de elszórtan záporokra, zivatarokra is készülni kell – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzéséből.

Pénteken a napsütés mellett délnyugaton szórványosan, máshol helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12–17 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 26–32 fok között alakulnak, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

Szombaton több órára kisüthet a nap, de szórványosan zápor, zivatar is lehet. Emellett nagy területen élénk, elsősorban északkeleten többfelé erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. A minimum-hőmérséklet 13–18, a maximum-hőmérséklet 25–31 fok között várható.

Vasárnap is jellemzően napos idő várható. Elszórtan, nagyobb eséllyel az ország déli felén lehetnek záporok, zivatarok. Helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 12–18 fok lehet. Napközben 24–29 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Varga György, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top