Szabadidő

Közösségimédia-bakik, amiket sohasem felejt el a világ

Mind tudjuk, hogy az internet nem felejt, de mégis akadnak olyanok, akik kitörölnének egy-egy posztot, abban bízva, hogy szörnyű bakijuk örökre a feledés homályába merül majd. Az újságírók is emberek, ők is követnek el hibákat, ám ez van, hogy akár a karrierjükbe is kerülhet. Összeállításunkból most megtudhatod, milyen az, amikor egy újságíró bakija bejárja a világot.

Kamilla hercegné gyermeke

A gyermekáldást a legtöbb családban nagy örömmel fogadják, és bejelentése körül nagy felhajtást tartanak, pláne, ha a királyi családról van szó. A Katalin hercegné harmadik gyermekének érkezéséről szóló tudósításoknál mégis porszem került a gépezetbe. A Metro újságírója, felcserélve a királyi titulusokat, Katalin helyett a nagymama korban lévő Kamilla, cornwalli hercegnét nevezte meg az új trónörökös anyjaként. A hatalmas bakiból született álhír természetesen hamar bejárta a világot, hiszen a social media térhódításával a hírek már pillanatok alatt terjednek. Hogyan lehetséges ez? A Sony Movie Channelen szerdán 21.00-tól látható Social network – Közösségi Háló című filmben mindent megtudhatsz a világ egyik legnagyobb közösségi oldaláról. Az álhír robbanását egyébként a királyi család tagjai is megrökönyödve szemlélték, Tom Parker Bowles, Kamilla fia meg is osztotta a hírt Twitter oldalán.

Az ötödik ikszet taposó Parker Bowles alaposan meglepődhetett

Bajai Halfőző Fesztivál

Itt a jó idő, és ezzel együtt megékezett a fesztiválszezon is. Ennek ellenére vannak, akik a nagy bulik és pörgés helyett inkább a munkát választják. Tavaly a Bajai Halfőző Fesztiválon viszont volt egy riporter, aki képtelen volt ellenállni a fékezhetetlen örömöknek, magával ragadta a hangulat, ami miatt nem tudta megfelelően elvégezni munkáját. A vicces kisfilm hamar bejárta a magyar sajtót és a világhálót is, számtalan mém készült a köztelevízió riporterének nem mindennapi bejelentkezéséről. Szerencsére az ügy nem végződött kirúgással, de annyi biztos, nemcsak a riporter, hanem a csatorna is beírta magát a történelembe.

A meggyanúsított ártatlan politikus esete

Van, hogy az emberi mulasztás bizony karrierekbe is kerül. 2012-ben a BBC vezérigazgatója kényszerült nehéz döntést hozni és egyik újságírójának hatalmas melléfogása miatt lemondani. A világsajtót hamar bejárt álhírnek köszönhetően Alistair McAlpine konzervatív politikust keverte pedofilía gyanújába egy kevésbé körültekintő újságíró. Bár a meggyanúsított politikus nevét nem említették, a nézők beazonosították az ártatlan honatyát, az interneten így már nevesítve terjedhetett a rossz hír.

Alistair McAlpine a kép jobb oldalán (Fotó: Getty Images)

Photoshopos bakik

Ma már szinte a legtöbb nyilvánosságra került fotón módosítanak a szakemberek, amelyek végül csak hosszas elfogadtatási procedúra után kerülnek a nyilvánosság elé. Ezeknél a „javításoknál” gyakran a hozzá nem értés párosul az avatatlan szemekkel, melyeknek köszönhetően az alábbiakhoz hasonló remekművek születnek. Nemcsak a sztárok szeretnének szebbnek, tökéletesnek tűnni egy-egy fotón, hanem a szerkesztők is mindent megtesznek azért, hogy elkápráztassák olvasóikat. Persze ez nem mindig sikerül, mint például Michelle Obama esetében, akinek harmadik kezet „műtött” egy valószínűleg kissé fáradt képszerkesztő.

Hány keze is van Michelle Obamának? (Fotó: Tumblr)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top