Szabadidő

Eurovíziós dalfesztivál 2018: a döntőbe jutásért énekel ma este az AWS

Ma este rendezik az 63. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét Lisszabonban. A Magyarországot képviselő AWS a 18-as mezőnyben tizenharmadikként adja elő Viszlát nyár című dalát.

A keddi első elődöntő után ma rendezik Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét, melynek első tíz helyezettje szintén bejut a dalfesztivál szombati döntőjébe.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 43 ország előadói indultak. A keddi első elődöntőben bemutatott a 19 produkcióból tíz már bekerült a szombati fináléba.

Siklósi Őrs énekes az AWS zenekar első próbáján az Eurovíziós Dalfesztivál színhelyén, Lisszabonban 2018. május 2-án – (MTI/Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapja/Andres Putting)

A mai, második elődöntőben a magyar AWS mellett a norvég Alexander Rybak (a 2009-es győztes), a román Humans, a szerb Sanja Ilic & Balkanika, a San Marinói Jessika feat. Jenifer Brening, a dán Rasmussen, az orosz Julija Szamojlova, a moldovai DoReDoS, a holland Waylon, az ausztrál Jessica Mauboy, a grúz Ethno-Jazz Band Iriao, a lengyel Gromee feat. Lukas Meijer, a máltai Christabelle, a lett Laura Rizzotto, a svéd Banjamin Ingrosso, a montenegrói Vanja Radovanovic, a szlovén Lea Sirk, valamint az ukrán Melovin lép még színpadra.

A szombati 26-os finálénak automatikusan tagja hat kiemelt ország: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Portugália.

A mai elődöntőt, valamint a szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben többek között a többi versenyzőt is bemutatják majd.

Az AWS a Viszlát nyár című számmal február végén megnyerte A Dal 2018 című dalválasztó versenyt, ezáltal a zenekar képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az AWS tinikből alakult Budakeszin 2006-ban és már három stúdióalbumot (Fata Morgana – 2011, Égésföld – 2014, Kint a vízből – 2016) jelentetett meg.

A csapatban jelenleg is játszik négy alapító tag (Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, valamint Veress Áron dobos), hozzájuk csatlakozott 2017 elején Schiszler Soma basszusgitáros.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top