Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Ezrek juthatnak ingyen hivatásos jogosítványhoz

További egymilliárd forinttal támogatja az állam a hivatásos tehergépkocsi- és autóbuszvezetők képzését, a támogatásból 1200-an szerezhetnek hivatásos jogosítványt.

Újabb 1200 hivatásos tehergépkocsi– és autóbuszvezető képzése kezdődhet meg 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű programban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

A közlemény szerint az oktatásokon a csoportos tájékoztató korábbi résztvevői közül azok vehetnek részt, akik elhelyezkedést igazoló munkáltatói szándéknyilatkozattal rendelkeznek. A minisztérium a tehergépkocsi- és autóbuszvezetői képzéseket az áru- vagy személyszállítással foglalkozó belföldi vállalkozások gépjárművezetői létszámhiányával indokolta.

Hamarosan tömegesen mennek nyugdíjba a hivatásos sofőrök – MTI Fotó: Ujvári Sándor

Tegnap magunk is beszámoltunk arról, hogy sofőrhiánnyal küzd a szállítmányozási ágazat, a sofőrök többsége hamarosan nyugdíjas lesz, az utánpótlás pedig eddig nem látszik sehol.

A minisztérium reméli, hogy a program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, mivel előteremti a cégek növekedéséhez szükséges munkaerőt. Közölték, hogy a program képzéseit április végéig 3600-an fejezték be, a végzettek majdnem 94 százaléka magyarországi székhelyű vállalkozásoknál helyezkedett el. A programot az OFA Nonprofit Kft. valósítja meg.

Az NGM kiemelten fontosnak tartja a szállítmányozás és a raktározás támogatását, hiszen – mint írták – az ágazat 2017-ben a GDP 5,5 százalékát adta és több mint 290 ezer embernek ad munkát Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top